Afbeelding

Opening escaperoom Xpeditielab Venray

Algemeen

Het Xpeditielab Venray opent op dinsdag 28 augustus een escaperoom. Op deze dag wordt, na de officiële opening, het eerste groepje leerlingen opgesloten.

De escaperoom is getiteld Het Verlaten Lab. Escaperooms zijn populair. Veel volwassenen laten zich vrijwillig opsluiten om er vervolgens alles aan te doen er zo snel mogelijk uit te komen. Maar voor kinderen zijn deze escaperooms er niet veel, en al zeker niet in het onderwijs. In het Xpeditielab in Venray komen leerlingen op toerbeurt op bezoek om opdrachten te doen die te maken hebben met wetenschap en techniek. In het komende jaar krijgen alle groepen 7 van Venray en omstreken de mogelijkheid om in groepjes opgesloten te worden in Het Verlaten Lab. Er wordt uiteraard ook gekeken naar mogelijkheden dat ook andere kinderen de mogelijkheid krijgen om zich te laten opsluiten.

Uit een wedstrijd zijn vijf leerlingen gekomen die als eerste de escaperoom mogen doen. Op dinsdag 28 augustus worden zij na een woordje als eerste opgesloten. De officiële opening is op dinsdag 28 augustus om 16.00 uur vindt plaats voor genodigden om 16.00 uur. Het Xpeditielab is gevestigd in het Raayland College in gebouw C.

Uit de krant