Willie (links) en Willem Koonings zijn klaar voor de start van Tour for Live.
Willie (links) en Willem Koonings zijn klaar voor de start van Tour for Live. Eigen foto

Vader en zoon Koonings naar Tour for Life

Algemeen

Op zondag 26 augustus starten vader Willie en zoon Willem Koonings uit Ysselsteyn aan hun grote uitdaging: de Tour for Life, een fietstocht in acht dagen vanuit Bardonecchia in Italië naar het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard.

Een tocht door de Franse Alpen, Jura, Vogezen, Ardennen en Limburgse heuvels over 1300 kilometer met bijna 19.000 hoogtemeters. Voor wielerliefhebbers een geweldige uitdaging die sterk motiveert. Deelname aan deze tocht dient echter een veel hoger doel: geld bij elkaar brengen voor succesvol kankeronderzoek. Het Daniël den Hoed Fonds zet zich al jaren in om geld in te zamelen, zodat het Erasmus MC apparatuur kan kopen voor onderzoek. Het mooie van deze stichting is dat alle bijdragen rechtstreeks gekoppeld worden aan het apparaat dat wordt aangekocht. De vader van Willie, en de opa van Willem, Wim is helaas op 53-jarige leeftijd (30 jaar geleden) veel te vroeg overleden aan darmkanker.

Op zondag 2 september rond 15.00 uur hopen vader en zoon met de 200 andere deelnemers en de vele vrijwilligers in Sittard aan te komen.  Hun ervaringen zijn straks dagelijks te volgen op www.tourforlife.nl, op Facebook en via Strava. Mensen die Willem en Willie ook willen volgen in het steunen van Daniël den Hoed, en willen bijdragen om kanker de wereld uit te krijgen, kunnen doneren via www.tourforlife.nl en kies Sponsor nu, team Koonings.

Uit de krant