De werkzaamheden voor Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum zijn in volle gang. Foto: Wim Wijnhoven
De werkzaamheden voor Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum zijn in volle gang. Foto: Wim Wijnhoven Foto: Wim Wijnhoven

Bomenkap voor Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum

Algemeen

Mooder Maas pakt de tweede helft van augustus de kapwerkzaamheden weer op. Voor de aanleg van waterkeringen en herstel van de Oude Maasarm worden op een aantal locaties in Blitterswijck en Broekhuizen bomen gerooid.

Locaties:

- Veerweg Blitterswijck ter hoogte van het kloosterpoortje. Hier wordt de oude Maasarm hersteld;
- Achter Walkro (Busheiderweg, Blitterswijck). Hier wordt een nieuwe dijk aangelegd;
- De Zeelberg Broekhuizenvorst. De hoge gronddijk kruist de Zeelberg. De weg gaat hier omhoog en een aantal bomen moeten wijken voor de ophoging.
- Veerweg Broekhuizen. In het PIP is vastgelegd dat langs de Veerweg een zogenaamde harde kering (damwand) moet komen. Voor het plaatsen van de damwand moeten een aantal bomen gekapt worden. Het gaat om de bomen achter de heg langs de Veerweg, tussen de Hoogstraat en Veerweg nummer 5. De boom op de hoek bij Veerweg nummer 5 staat op het tracé van de waterkering en wordt ook gekapt. Deze boom wordt gecompenseerd met drie nieuwe bomen, zodat er weer een bomenlaan ontstaat.

De bomen worden gekapt buiten het broedseizoen van vogels. Daarnaast wordt ook met andere flora en fauna rekening gehouden, zoals de das. Later dit jaar wordt ook op andere plekken bomen gekapt. Er worden niet meer bomen gekapt dan strikt noodzakelijk voor werkzaamheden. De bomenkap wordt bovendien gecompenseerd binnen Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum.

Uit de krant