Een beeld uit Paradogma.
Een beeld uit Paradogma.

Paradogma nieuwe film Marijn Poels

Nieuws

Paradogma, de nieuwste film van documentairemaker Marijn Poels uit Meerlo, is vanaf oktober te zien in Europa.
 

Poels werkte een jaar lang aan de opvolger van zijn controversiële klimaat- en energiefilm The Uncertainty Has Settled. De titel van zijn tweede 90 minuten durende film heet Paradogma is vanaf oktober in geselecteerde bioscopen te zien tijdens de Europese tour.

Marijn Poels liet zich voor zijn nieuwste documentaire inspireren door de consequenties die hij ervoer na het uitbrengen van het eerste deel The Uncertainty Has Settled. Daarin stelt hij kritische vragen over de klimaatwetenschap en het energiebeleid zonder daar aan zijn mening te koppelen. Hij werd hiervoor zowel geprezen als verketterd. Wie zich kritisch uitspreekt of slechts vragen stelt over bepaalde vraagstukken wordt al snel weggezet als verdacht of gevaarlijk. Waarom eigenlijk?

De Meerlose documentairemaker gaat in zijn nieuwe film op zoek naar antwoorden achter dit fenomeen dat het debat lijkt te verstikken en het volk te verdelen in links, rechts, goed of slecht. Hoe vrij en liberaal is het westen eigenlijk en moeten we andere perspectieven negeren of juist omarmen? Een kritische en persoonlijke reis langs oeroude tribale conflicten in een nieuwe tijd waarin wereldbeelden met elkaar botsen, en het vrije woord steeds verder onder druk lijkt te staan. Paradogma is het tweede deel in een geplande trilogie. De film kent op 19 september zijn voorpremière in Berlijn.

Uit de krant