Nuvita verhuist naar bedrijvenpark Laarakker

Algemeen

Er komt weer een nieuw bedrijf bij op Bedrijvenpark Laarakker. Nuvita, gespecialiseerd in het tabletteren, capsuleren, coaten en verpakken van voedingssupplementen, uit Venray, gaat dit najaar nog starten met bouwen in Haps. 

Op de huidige locatie in Venray heeft Nuvita geen uitbreidingsmogelijkheden om de onstuimige groei van het bedrijf mogelijk te maken. Omdat op Bedrijvenpark Laarakker die mogelijkheid er wel is, heeft het bedrijf voor vestiging in de gemeente Cuijk gekozen. Nuvita koopt een perceel van 1,9 hectare dat centraal op Laarakker Noord is gelegen. Het bedrijf gaat in eerste instantie 1,3 hectare van dit perceel in gebruik nemen. De overige ruimte wordt gebruikt voor toekomstige uitbreidingsplannen van het bedrijf.

Nuvita-directeur Van Dreumel: "Veel kennis en ervaring over de producten en de markt waarin wij ons begeven is geconcentreerd in de omgeving van Nijmegen. Ook veel van onze huidige medewerkers wonen hier. Bij onze keuze voor een uitbreidingslocatie hebben we dus nadrukkelijk in deze regio gezocht, zodat we in onze bedrijfsgroei de kennis, expertise en arbeidsmarkt van de regio kunnen betrekken. Op Bedrijvenpark Laarakker kregen we daarnaast de kans om een mooie, centraal gelegen bouwlocatie aan te kopen, waarbij we ook nog volop uitbreidingsmogelijkheden richting toekomst hebben.

Met de komst van Nuvita is Bedrijvenpark Laarakker wederom een plek gebleken voor bedrijven die willen groeien. Directeur Olaf de Croon: "Het is goed om te zien dat ook bedrijven uit het zuiden van Nederland hun ambities in Haps kunnen waarmaken. Daarnaast is Nuvita een bedrijf in de Foodsector wat mooi past bij de positionering van ons bedrijvenpark in de AgriFood regio."

Verwacht wordt dat het Nuvita  op Laarakker start met circa 40 medewerkers. Dit aantal zal waarschijnlijk uitgroeien richting de 100 medewerkers. Wethouder Maarten Jilisen: "Groei van werkgelegenheid is van groot belang voor onze gemeente. Ik ben er trots op dat dit ambitieuze bedrijf haar groeiplannen in onze gemeente gaat realiseren.

Op Bedrijvenpark Laarakker bouwt Nuvita een eigentijdse productielocatie. Nuvita is al ruim 20 jaar een betrouwbare partner in het tabletteren, capsuleren, coaten en verpakken van voedingssupplementen. Naast de belangrijke afzetmarkt Nederland, gaan producten van het bedrijf ook richting Europese landen als Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Noorwegen en Finland. Nuvita  is een echt familiebedrijf, opgericht door mensen met kennis en ervaring in de voedingsindustrie.

Uit de krant