EWS Solutions BV starter van het tweede kwartaal 2018.
EWS Solutions BV starter van het tweede kwartaal 2018.

EWS Solutions BV starter van het tweede kwartaal 2018

Algemeen

Het nog maar net opgestarte EWS Solutions is de winnaar van de verkiezing Starter van het tweede kwartaal in 2018 geworden. EWS Solutions richt zich op de installatie van innovatieve en intelligente cameratechnieken, waarbij 'smart solutions' worden ingezet.

Intelligente camera's die alarm verifiëren en met elkaar communiceren. Hiermee onderscheidt EWS Solutions zich. Guus Loesberg is de initiatiefnemer van deze organisatie. Hij maakt gebruik van de nieuwste cameratechniek met 'deep learning', waarmee hij een eigen camerasysteem, MIOS, heeft ontwikkeld. 

Elke klant heeft specifieke wensen en behoeften. Elke situatie vraagt om specialisme, waarbij de nieuwste technieken als 'deep learning' worden ingezet. De camera's communiceren niet alleen met elkaar, maar leren zichzelf in over personen en objecten. Naast EWS Solutions, is JD Technologies opgericht. JD Technologies focust zich op de distributie van deze intelligente camerasystemen. De wereldwijde marktleider Hikvision is een partnerschap met JD Technologies aangegaan, waardoor JD Technologies in de toekomst officieel distributeur van Hikvision is.

MIOS staat voor Mobile Intelligent Observation System en is tevens een fundament voor deze nieuwe onderneming. Het is een plug-and-play systeem, dat zelfstandig opereert en is daardoor inzetbaar in elk type omgeving waar observatie nodig is. MIOS wordt ingezet op bouwlocaties en evenementenlocaties. Guus Loesberg geeft aan dat de MIOS dusdanig ontworpen is dat het systeem breed ingezet kan worden en door iedereen geïnstalleerd kan worden.

Met de verkiezing van de Starter van het Kwartaal willen de initiatiefnemers, gemeente Venray en gemeente Horst a/d Maas, Rabobank Horst Venray en het Venrays Ondernemers Platform, startende ondernemers een steuntje in de rug geven. Bovendien dingt de winnaar mee naar een prijs van 1500 euro voor de Starter van het jaar. Ook meedoen? Meer informatie staat op www.venray.nl/ondernemers.

Uit de krant