Mike Teunissen rijdt over de kasseien tijdens Parijs-Roubaix. Foto: Team Sunweb
Mike Teunissen rijdt over de kasseien tijdens Parijs-Roubaix. Foto: Team Sunweb

Mike Teunissen niet naar Tour de France

Sport

Mike Teunissen verschijnt dit jaar niet aan de start van de Tour de France. De wielrenner uit Ysselsteyn maakt geen deel uit van de Team Sunweb-selectie die Maastrichtenaar Tom Dumoulin moet steunen in zijn jacht op het geel.

Laurens ten Dam is wel opgeroepen voor de Tour de France. De routinier vervangt bij Sunweb Wilco Kelderman, die zich maandag geblesseerd af moest melden.  Kelderman viel zondag tijdens het  NK.  De 27-jarige renner viel daar op zijn schouder en na een CT-scan maandag bleek dat de meesterknecht van Dumoulin niet mee kon doen. De leeggekomen plek wordt echter niet ingevuld door Mike Teunissen, maar door Ten Dam. Het Sunweb-team voor de Tour bestaat naast Dumoulin en Ten Dam uit Søren Kragh Andersen, Nikias Arndt, Simon Geschke, Chad Haga, Michael Matthews en Edward Theuns.

Wout Poels uit Blitterwijck neemt zoals verwacht wel deel aan de Tour de France, die zaterdag van start gaat. De Sky-renner moet kopman Chris Froome helpen aan diens vijfde Tourzege. Eerder dit jaar reed Poels ook al de Giro d'Italia, waar hij een belangrijke helpersrol vervulde voor Froome.

Uit de krant