Jesper Albers (rechts) met zijn band Paceshifters. Foto: Persfoto
Jesper Albers (rechts) met zijn band Paceshifters. Foto: Persfoto

Op de fiets naar Jera

Algemeen

Het voelt voor Jesper Albers als een thuiswedstrijd. De drummer van Paceshifters treedt vrijdagmiddag met zijn band op bij Jera On Air in Ysselsteyn. "Ik ga op de fiets naar het optreden. Dat is lang geleden", zegt de drummer uit Venray opgetogen.

Door Willem Menting

Albers is blij met het optreden in Ysselsteyn. "Het is voor mij wel lekker om in mijn oude omgeving op te treden. Het zou leuk zijn als er veel bekenden komen kijken en luisteren. De laatste keer dat ik in de buurt van Venray speelde was een paar jaar geleden bij Op De Tôffel." De ouders van Albers zijn in ieder geval niet aanwezig. "Ze gaan op vakantie. Slecht gepland, maar het is niet anders."

Afgelopen week stond Paceshifters nog op de planken in Frankfurt en Hamburg als support-act van de Amerikaanse band Nothing More. "We gaan lekker de laatste tijd. Komende zomer staan we op verschillende festivals. We hebben onder meer optredens bij Werfpop en Hobnob." Later dit jaar volgen er ook nog optredens in de Melkweg en poppodium 013. "Daar zijn we dan weer als supportact van Wolfmother. Dat is een band uit Australië. Eigenlijk is dat de beste reclame die we kunnen hebben." Paceshifters bestaat naast Albers uit de broers Paul en Seb Dokman. Vanaf deze week is het album Paceshifters - Live in concert '17 te reserveren via www.paceshifters.com. "Het is een opname van een show die we hebben gespeeld in Zwolle op 29 december 2017. In oktober komt de plaat uit en dan gaan we weer door Europa touren om het album te promoten."

Volgens Albers maakt zijn band nog steeds stappen. "Onze band bevindt zich natuurlijk in een nichemarkt. Niet iedereen houdt van onze alternatieve rock. Het klinkt gek, maar we hebben eigenlijk meer succes in het buitenland. Daar slaat onze muziek beter aan. We spelen bijvoorbeeld veel in Duitsland, België en Frankrijk. Over belangstelling uit Nederland hoeven we niet te klagen, maar onze muziek slaat hier gewoon minder aan. Dat is niet erg. Het heeft alleen meer tijd nodig."

Op Jera On Air heeft Paceshifters in ieder geval een speciale act in gedachte. De band gaat een akoestische set spelen. "Dat is voor ons alweer een paar jaar geleden. Altijd spannend om zoiets te doen tijdens een festival, maar we doen dat graag. Zo kunnen we een eigen sausje gieten over onze nummers. Dat wordt wel een Amerikaans sausje."

Grote plannen heeft Albers ook al gemaakt. Zo droomt hij van een tour als supportact door de Verenigde Staten. "Als we nog meer bekendheid genereren dan is dat wel reëel. Op dit moment nog niet. We hebben al in Los Angeles opgetreden en we hebben ook een album opgenomen in Austin. We hebben ook al in Canada gestaan, dus eigenlijk hebben we al veel geweldige dingen beleefd."

De kaarten van Jera On Air werden wereldwijd verkocht. Zo komen er dit jaar onder meer bezoekers uit Australië, Chili, Brazilië, Japan, Zuid-Afrika, IJsland en Rusland. De organisatie van het muziekfestival verwacht iedere dag zo'n 6500 bezoekers. De kaartverkoop verliep voor deze editie uitstekend en Jera On Air is dan ook volledig uitverkocht. Het festival begint vandaag (donderdag, red) en duurt tot en met zondag. Paceshifters speelt vrijdag van 13.30 tot 14.00 uur.

Uit de krant