Afbeelding

CDA eist meer agenten op straat

Algemeen

Het CDA is bezorgd over de personele krapte bij de politie in Venray. De situatie is nog nijpender geworden nu burgemeester Hans Gilissen vanaf 15 juni een samenscholingsverbod heeft ingesteld.

Toezicht hierop vergt weer extra politie-inzet. Petra van Duijnhoven (CDA) stelt verontruste vragen in de raadsvergadering van donderdag 28 juni. "Het is slecht gesteld met de veiligheid in Venray. Het is noodzakelijk dat er meer blauw op straat komt", zegt ze. "Het aantal wijkagenten in Venray is zwaar onder de maat. Inwoners voelen zich in toenemende mate onveilig en ervaren de inzet van de politie als onvoldoende."

Van de 1100 extra agenten die onlangs zijn toegezegd komen er slechts 31 naar Limburg. De gemeente Venray krijgt er hooguit één agent bij. Hans Gilissen heeft samen met andere burgemeesters in de regio een brandbrief geschreven naar minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Het CDA wil weten of die brief wel zwaar genoeg is aangezet. Ook wil de partij weten welke verdeelsleutel is toegepast bij de verdeling van de agenten. Tevens vraagt het CDA aan Gilissen wat de volgende stap is om de minister te overtuigen van de noodzaak van uitbreiding van het politiekorps.

Uit de krant