De winnaars van editie 2017 van het Peel en Maas TV Sportgala Venray. Foto: archief Peel en Maas, Rikus ten Brücke.
De winnaars van editie 2017 van het Peel en Maas TV Sportgala Venray. Foto: archief Peel en Maas, Rikus ten Brücke.

The Challenge thema sportgala Venray

Sport

De organisatie van het Peel en Maas TV Sportgala Venray heeft het thema voor 2018 bekendgemaakt: The Challenge.

Bekende Venraynaren gaan een sportieve uitdaging met zichzelf en met anderen aan. De bezoekers van het sportgala mogen 'wedden' wie de uitdagingen wint. De organisatie zoekt daarnaast inwoners van Venray die vanaf begin september gedurende 100 dagen een leefstijluitdaging met zichzelf willen aangaan. Sportgala Venray wordt maandagavond 17 december in Zaal Zeven van Asteria gehouden.

Met het thema zoekt het Venrayse sportgala nadrukkelijk de verbinding met de inwoners van Venray. "We willen dit jaar de sportieve inwoners centraal stellen", beaamt voorzitter Maurice Ambaum. "Bekende en minder bekende Venraynaren worden uitgedaagd om een challenge aan te gaan. Dat zullen we filmen. Tijdens het sportgala worden de filmpjes vertoond en wordt duidelijk of de challenge wel of niet is gehaald. De bezoekers van het Sportgala mogen daarop 'wedden'. Niet met geld, maar met hun stem. Degenen die de meeste uitdagingen goed hebben geraden, winnen leuke prijzen." Bekende Venraynaren krijgen een challenge aangereikt door de organisatie, met het verzoek om deze aan te gaan. "De komende weken worden zij daarvoor benaderd. Het zijn sportieve uitdagingen met een hoog entertainmentgehalte. Het moet vooral leuk zijn. Voor de deelnemers én voor de bezoekers die de filmpjes te zien krijgen."

De organisatie is ook op zoek naar inwoners van Venray die een uitdaging met zichzelf willen aangaan. "Dat kan heel divers zijn: afvallen, een bepaalde prestatie halen, stoppen met roken, enz. Het moet iets met sport, bewegen of leefstijl te maken hebben. Wij kijken of de 'uitdagers' op professionele wijze kunnen worden begeleid, zodat de kans wordt vergroot dat ze hun uitdaging halen."

De uitdaging start begin september en zal 100 dagen duren, tot 17 december. Tijdens het Sportgala wordt bekend gemaakt of de mensen hun challenge hebben gehaald. Wil jij een uitdaging met jezelf aangaan? Je kunt je persoonlijke challenge aanmelden door een mail te sturen naar: info@sportforumvenray.nl.

Tijdens het Peel en Maas TV Sportgala Venray worden de prijzen voor sportman, sportvrouw, sportteam, sporttalent, sporter met een beperking, trainer/coach en vrijwilliger van het jaar uitgereikt. Daarnaast wordt ook de breedtesportprijs van de gemeente Venray toegekend. De kaartverkoop voor het sportgala start medio november. Kaartjes kosten 6.50 euro, inclusief een consumptie. Het sportgala vindt ook dit jaar plaats in Zaal Zeven van hotel Asteria.

Uit de krant