Fietsvierdaagse Venray vindt plaats van 24 t/m 27 juli.
Fietsvierdaagse Venray vindt plaats van 24 t/m 27 juli.

Rozenkoningin bezoekt fietsvierdaagse Venray

Algemeen

Over enkele weken is het zover, de 34ste Fietsvierdaagse Venray gaat van start. Van 24 t/m 27 juli nemen enkele duizenden fietsers uit geheel Nederland en buurlanden België en Duitsland deel aan het populaire fietsfestijn in Venray.

Fietsvierdaagse Venray voert de deelnemers via uitgepijlde routes door het vlakke Noord-Limburgs en Brabantse Peelgebied. Dit jaar zijn de routes voor een zeer groot gedeelte vernieuwd met diverse nieuwe rust- en controleplaatsen. Op de slotmiddag, vrijdag 27 juli, worden de deelnemers verwelkomd door de Rozenkoningin van Lottum, Mieke Smits. De Rozenkoningin en haar Rosalotjes zijn tevens behulpzaam  bij het uitreiken van de medailles.

Mieke Smits is onlangs uitgeroepen tot Rozenkoningin van 2018. De presentatie van de Rozenkoningin is traditioneel ook de start van de kaartverkoop van het festival. Jan Huijs nam die officiële aftrap als voorzitter van Stichting Rozendorp Lottum, onder de zonovergoten wieken van de Houthuizer Molen. Dat was geen toevallig decor, want Mieke Smits is een echte bakkersdochter. Ze kon het Rozenfestival dan ook smakelijk promoten met huisgemaakt rozengebak.

https://www.fietsvierdaagse-venray.nl/nl/fietsvierdaagse/koninklijk-bezoek-tijdens-de-fietsvierdaagse/

 

Uit de krant