De overhandiging van de cheque. Foto Monique Dings.
De overhandiging van de cheque. Foto Monique Dings.

Rooyse Ladies steunt Leergeld

Algemeen

Kiwanis Club de Rooyse Ladies heeft op 6 juni een cheque van 1.825 euro uitgereikt aan enkele bestuursleden van Stichting Leergeld Venray. Dit is de opbrengst van de verkoop van violieren in het centrum van Venray op paaszaterdag.

Op paaszaterdag zijn maar liefst 715 bossen violieren verkocht. In veel Venrayse huishoudens hebben de bloemen mooie sier gemaakt. Maar ook veel Duitse toeristen hebben een bosje violieren gekocht voor het goede doel. September Bloemsierkunst is een van de vaste sponsoren van de activiteiten van Kiwanis Club de Rooyse Ladies en ook deze actie hebben zij mede mogelijk gemaakt.

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten op school die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld wil deze kinderen mee laten doen en biedt kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Stichting Leergeld biedt kinderen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen. In 2017 heeft Stichting Leergeld Venray 515 kinderen op deze manier geholpen. Met de schenking van de Rooyse Ladies worden tientallen kinderen uit Venray geholpen door de betaling van bijvoorbeeld het schoolkamp, het schoolreisje, een gymbroek en een gymshirt voor op het Raayland College, een rekenmachine of een tekendoos.

Uit de krant