1500 judoka's nemen komend weekend deel aan het internationale toernooi in Venray. Foto: Organisatie
1500 judoka's nemen komend weekend deel aan het internationale toernooi in Venray. Foto: Organisatie

Internationaal judotoernooi Venray in de startblokken

Sport

Aan de 44ste editie van het Internationale judotoernooi van Judoclub Venray nemen komend weekend maar liefst 1500 judoka's uit meer dan 30 landen deel.

Zo wordt Europa vertegenwoordigd  door judoka's uit de volgende landen; België, Bulgarije, Kroatië, Denemarken, Duitsland, Engeland, Estland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Israël, Italië, Letland, Lithouwen, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Rusland, Tsjechië, Ukraine, Zweden en Zwitserland en natuurlijk Nederland. Vanuit andere continenten zijn het judoka's uit Azië (Tatarstan en Tsjetsjenië), Noord-Amerika (Canada en USA)  en Australië die de verre reis maken om op de Venrayse tatami te strijden om het eremetaal.

Op zaterdagavond 2 juni vanaf 21.00 uur is er in sporthal De Wetteling, het thuishonk van het toernooi, een bijeenkomst van sponsoren, officials, vrijwilligers en genodigden. Tijdens deze avond zijn Edith Bosch, Nederlands meest succesvolle dames judoka, zij behaalde drie olympische medailles (Athene 2004, Beijing 2008 en London 2012), werd wereldkampioen en won tevens het tv-programma Expeditie Robinson, en de Belgische topjudoka Dirk van Tichtelt, bijgenaamd 'de beer van Brecht' en winnaar van een bronzen medaille in de klasse  -73 kg op de laatste Olympische Spelen in Rio de Janeiro, aanwezig. Zij ondertekenen die avond beiden de 'Wall of Fame' van het Venrayse toernooi. Een eer die alleen is voorbehouden aan judoka's die een olympische medaille bezitten en in het verleden deelnamen aan het Venrayse judotoernooi. 

Op zaterdag 2 juni starten de wedstrijden voor jeugdjudoka's van 8 t/m 14 jaar en op zondag 3 juni is het de beurt aan alle judoka's van 15 jaar en ouder. Op beide dagen beginnen de wedstrijden om 9.00 uur. Ze lopen op zaterdag door tot 20.00 uur, op zondag wordt het toernooi om circa 18.00 uur weer afgesloten.  

Uit de krant