SSS'18 speelde gelijk in het  thuisduel met  Erp: 2-2. Foto: Jolijn van Goch.
SSS'18 speelde gelijk in het thuisduel met Erp: 2-2. Foto: Jolijn van Goch.

Voetbal in regio Venray

Venray met tien man naar remise

Venray speelde zondag in de slotwedstrijd in Weert met 3-3 gelijk tegen Wilhelmina'08 in de eerste klasse D. Venray kwam al na een kwartier met tien man te staan doordat Joy Koenen na een duw de rode kaart kreeg. Met een prachtige omhaal opende Bram Vievermans de score: 0-1. Vlak voor rust viel de 1-1. In het eerste kwartier van de tweede helft liep Venray door treffers van Bram Vievermans en Dimitris Touratzidis uit naar 1-3. In de laatste vijf minuten kwam de thuisploeg terug tot 3-3.

Volharding speelt zich royaal veilig

Volharding speelde zich door de 0-4 zege op Margriet in Oss in veiligheid in de tweede klasse H. De Vierlingsbekers klommen zelfs nog naar de zevende plaats, terwijl Margriet degradeerde. Joep Beurskens scoorde halverwege de eerste helft de 0-1. Vlak na de pauze werd Beurskens gevloerd en hij benutte zelf de penalty: 0-2. Nadat een Margriet-speler rood kreeg, scoorde Kas van den Bosch de 0-3. In de slotminuut kopte Rick Tissen uit een corner de 0-4 binnen.

Geen periodetitel voor SSS'18

SSS'18 greep door de 2-2 remise thuis tegen Erp net naast een ticket voor de nacompetitie in de tweede klasse H. Op doelsaldo ging de derde periodetitel naar Erp, dat voor rust het beste van het spel had. De 0-1 ontstond door een eigen doelpunt van Koen Voesten. Vlak voor rust viel de 0-2. Na de pauze kwam SSS'18 beter voor de dag. In de 72e minuut scoorde Koen Verlinden de aansluitingstreffer: 1-2. In de blessuretijd bracht Thomas Botden na een vrije trap de stand op 2-2.

Ysselsteyn wint laat in Helmond

Ysselsteyn won de uitwedstrijd tegen Oranje Zwart met 0-1 in de derde klasse C. De winnende treffer viel pas vlak voor het eindsignaal. Na een scrimmage voor het Helmondse doel scoorde Paul Jeurissen de enige en winnende treffer: 0-1. In het begin van de tweede helft lag het duel een kwartier stil vanwege een felle onweersbui. Het veld stond daarna blank maar toch werd er nog gevoetbald. Ysselsteyn kreeg de beste kansen, maar sloeg pas heel laat toe.

Oostrum wint na achterstand

Halverwege keek Oostrum op bezoek bij TSC'04 in Tegelen nog tegen een 2-0 achterstand aan in de vierde klasse E. Uiteindelijk wonnen de rood-witten met 2-3. Oostrum startte sterk maar verzuimde in het begin een voorsprong te nemen. Na een halfuur kwam de thuisploeg op 1-0 en vlak voor rust viel de 2-0. Na de pauze stelde Oostrum snel orde op zaken. Marwin Hermans scoorde de 1-2 en Wes Wilmsen bracht de stand op 2-2. Marwin Hermans bepaalde de eindstand op 2-3.

Leunen met veel invallers onderuit

Het met veel invallers aantredende Leunen verloor de laatste competitiewedstrijd met 2-3 van VVV'03 in de vierde klasse E. Na de doelpuntloze eerste helft namen de Venlonaren direct na rust de leiding: 0-1. Jeugdspeler Quint van Dijck scoorde snel de 1-1. Even later zette Brecht Claessens de oranje-witten op voorsprong: 2-1. VVV'03 kwam op gelijke hoogte (2-2) en trok vlak voor het einde de zege naar zich toe: 2-3. Leunen speelt tegen BVV'27 nacompetitie voor klassenbehoud.

BVV'27 haalt nacompetitie

BVV'27 plaatste zich door de 1-2 uitzege op kampioen Montagnards in de vijfde klasse E voor de nacompetitie waarin Leunen in twee duels de tegenstander is. Montagnards nam na een kwartier de leiding: 1-0. In de 26e minuut verdween een voorzet van Lou van Kempen ineens in het doel: 1-1. Een kwartier na rust kwamen de Blitterswijckers op voorsprong. Uit een voorzet van Sil Arts scoorde topschutter Joost Wijnhoven de winnende treffer 1-2.

SV United royaal onderuit

SV United, dat al zeker was van de nacompetitie, verloor op de slotdag de uitwedstrijd tegen America met 5-1 in de vijfde klasse E. Binnen een halfuur nam het effectieve America een 3-0 voorsprong. Na een overtreding van invaller-doelman Dolf van Dinther viel uit een penalty de 4-0. Tien minuten na rust liep America uit naar 5-0. Topscorer Michal Kolodziejski redde daarna nog de eer uit een voorzet van Bram van de Ven: 5-1. United treft Neerkandia in de nacompetitie.

Merselo haalt flink uit: 8-0

Met een fantasieopstelling won Merselo heel gemakkelijk met 0-8 bij hekkensluiter Kronenberg in de vijfde klasse E. Binnen 23 minuten stond het al 0-3 door treffers van Tim Philipsen, Bas Philipsen en Rens Wismans. Het zwakke Kronenberg kon keeper Bas Litjens niet echt verontrusten. Vlak na de pauze scoorde Bas Philipsen de 0-4. Via doelpunten van Camiel Kroonen en Daan Hendriks werd het 0-6. In de slotminuten trof Camiel Kroonen nog twee keer doel: 0-8.

Holthees verliest van Lottum

Holthees verloor thuis met 2-4 van Lottum in de vijfde klasse E. Ondanks de winst loopt de nummer vier Lottum de nacompetitie voor promotie mis. Holthees nam na 27 minuten de leiding door een treffer van Ser van Es: 1-0. Vlak daarna viel de 1-1 gelijkmaker. In het begin van de tweede helft was het duel snel beslist. Tussen de 50e en 56e minuut scoorden de bezoekers liefst driemaal: 1-4. Niels Ingenpas bepaalde de eindstand op 2-4.

SVOC'01 verliest staartduel

SVOC'01 verloor de uitwedstrijd tegen SVS in Stevensbeek met 4-2 in de vijfde klasse E. Door de zege pakte SVS, door een iets beter doelsaldo dan SVOC'01, de twaalfde plaats. De tricolores zakten naar de dertiende plek. SVS leidde halverwege met 2-0. Na de pauze liep de thuisploeg uit naar 3-0. Danny Houwen scoorde op aangeven van Sid Peeters de 3-1. Nadat SVS weer de voorsprong verruimde bepaalde Rob Houwen de eindstand op 4-2.

Sporting ST gelijk in Afferden

In een matige wedstrijd kwamen HRC'27 en Sporting ST een 1-1 gelijkspel overeen in de vijfde klasse E. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel. In de regen was het vooral hotsknots voetbal. Alhoewel Sporting ST de beste kansen kreeg bleef de 0-0 lang op het scorebord staan. In de 77e minuut brak de thuisploeg de score open: 1-0. In de slotminuut kopte Jur Janssen, op aangeven van Kevin Golschmidt, de 1-1 gelijkmaker binnen.