Afbeelding

Odapark decor Kitsch

Nieuws

Vorig jaar gaf de stichting Kitsch tijdens het Goesting Craft Beer Festival 2017 een voorproefje van wat de bezoekers tijdens de eerste editie van het nieuwe festival mogen verwachten.

De kogel is nu definitief door de kerk en op zaterdag 8 september is het Odapark in Venray het toneel van een samensmelting tussen muziek, kunst en culinair genot. Kitsch opereert bewust in het spanningsveld tussen artistiek en commercieel, tussen het populaire en het elitaire, het vertrouwde en het avontuurlijke. Streeft ernaar onderscheidend te zijn, een nieuw fenomeen op het gebied van evenementen in Venray. "We gaan absoluut voor kwaliteit", onderstreept Marleen Oudenhoven dit streven.

De organisatie wil dan ook vooral out of the box denken. "Voor ons is het echt een uitdaging om kunst, cultuur, muziek en culinaire hoogstandjes samen te laten smelten. Met artiesten en kunstenaars die zich willen onderscheiden van de massa." Via sponsoren en subsidies hoopt de organisatie een substantieel bedrag binnen te halen om de kosten te dekken. Kitsch is daarnaast gestart met een crowdfundingactie. Voorzitter Anne Loeffen: "Er zijn diverse mogelijkheden om het festival te steunen. Ons streefbedrag is om met de actie 5000 euro in te zamelen. Het moet het festival extra glans geven in de wetenschap dat mensen ons idee zien zitten en ons ondersteunen. Dat zou een groot compliment zijn."

Kijk voor meer informatie over deze actie op kitschfestival.com/crowdfunding. In Peel en Maas deze week een interview met drie van de organisatoren. Foto: Henk Lammen

Uit de krant