Bezoekers kunnen tijdens de Dag van de Bouw een kijkje nemen op de in aanbouw zijnde brug bij Ooijen.
Bezoekers kunnen tijdens de Dag van de Bouw een kijkje nemen op de in aanbouw zijnde brug bij Ooijen.

Open dag Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum

Algemeen

Op zaterdag 2 juni vindt de Dag van de Bouw plaats. Combinatie Mooder Maas (Dura Vermeer – Ploegam) nodigt iedereen van harte uit om die dag een kijkje te nemen op twee locaties binnen het projectgebied. De Dag van de Bouw duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Voor jong en oud is er van alles te zien en te doen.

In Broekhuizenvorst krijgen bezoekers de kans om op het dek van de brug te lopen, dat al voor een deel is gestort. Daarnaast staat er groot materieel opgesteld, zoals dumpers en graafmachines. Medewerkers geven toelichting over allerlei onderwerpen zoals de ontwerpen, de hoogwatergeulen die momenteel gerealiseerd worden en de dijkentechnologie.

Ter hoogte van de Lange Ven en de Venrayseweg in Wanssum zijn de contouren van de nieuwe rondweg inmiddels goed zichtbaar. Daarnaast krijgt de fietsbrug ter hoogte van de Meerlosebaan steeds meer vorm en de voorbereidingen voor de aanleg van de fietstunnel ter hoogte van de Venrayseweg zijn in volle gang. Genoeg te zien dus. Ook op deze locatie wordt een informatiemarkt ingericht waar uitleg wordt gegeven over onder meer de werkzaamheden in de haven, niet-gesprongen explosieven en archeologie.

Ook voor kinderen is er van alles te doen en te zien. Zo is er op beide locaties een springkussen aanwezig en een zandbak. Daarnaast kunnen de kinderen vragen beantwoorden en kans maken op een leuke prijs. Bezoekers krijgen bij binnenkomst een consumptiebon voor een kopje koffie of thee en voor de kinderen is er een ijsje. Friet en snacks kunnen op eigen kosten worden gekocht bij de twee mobiele snackbars.

Het is aan te raden de Dag van de Bouw per fiets te bezoeken. Bezoekers die van locatie naar locatie willen fietsen kunnen gebruik maken van de Ooijen-Wanssum fietsroute die langs tal van belangrijke plaatsen van de gebiedsontwikkeling gaat.

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, de branchevereniging van bouw- en infrabedrijven. Eén keer per jaar stellen de aangesloten leden hun mooiste en meest bijzondere bouwplaatsen open voor het publiek. Het is een unieke gelegenheid om rond te lopen op de bouwplaats en te zien hoe de bouw werkt.

Voor meer informatie: www.ooijen-wanssum.nl.

Uit de krant