Uitslagen korfbal

Algemeen

In de topklasse van het korfbal ging de Peelkorf zondag onderuit tegen Spes.

De ploeg uit Milsbeek won op sportpark De Vlies in Ysselsteyn met 6-13. De Peelkorf kende een valse start, want de ploeg keek al vrij snel tegen een 0-5 achterstand aan. Halverwege de wedstrijd leidde Spes met 4-11, waarna de Peelkorf in de tweede helft iets beter in het spel kwam, maar er aan beide kanten weinig werd gescoord. Doelpunten de Peelkorf: Janneke Jenneskens (3), Eline Claessens, Tina Janssen en Linda Verlijsdonk.

In de hoofdklasse deelde Oranje-Wit de punten met Altior. De thuisploeg speelde met 12-12 gelijk tegen de gasten uit Heeswijk-Dinther. Oranje Wit had veel moeite met een sterk en fysiek spelend Altior en haalde daardoor niet zijn normale niveau. Na afloop toonde de ploeg zich desondanks tevreden met een punt. Doelpunten Oranje Wit: Maureen Drabbels (4), Aniek Drabbels (3), Jessica Klaassens (2), Steffie van Rooij, Nathalie Loenen en Kim Hendrix.

De korfbalsters van SVOC'01 waren in de overgangsklasse A te sterk voor Odio. De gasten uit Millingen aan de Rijn werden in de strijd om de tweede plaats (die recht geeft op promotie) nipt met 8-7 verslagen. Door een benutte strafworp leidde SVOC'01 bij de rust met 4-3. In de tweede helft liep de thuisploeg uit naar 6-3. Vervolgens kwam Odio in de spannende slotfase sterk terug, maar wist SVOC'01 de zege toch over de streep te trekken. Doelpunten: Rian Willems (4), Sofie de Mulder (2), Linda Claessens en Marloes Cox.

Lottum won in de eerste klasse D van het korfbal van hekkensluiter Merselo. De gasten uit Merselo gingen nipt met 9-8 onderuit in het rozendorp. De twee laagvliegers in deze klasse maakten er een spannende wedstrijd van. Na een 5-4 score bij de rust bleef Merselo geloven in de winst, maar bleef de ploeg ook moeizaam scoren. Een gelijkspel had de veldverhoudingen beter weergegeven. Doelpunten Merselo: Jacqueline van Meijel (3), Aniek van den Heuvel (2), Lisa Verhoeven (2) en Anke Zegers.