Venray won zondag knap van koploper Minor: 4-2.Foto: Jolijn van Goch

Voetbal in regio Venray

Venray klopt koploper Minor

Venray won zondagmiddag voor de derde keer op rij in de eerste klasse D. Koploper Minor werd met 4-2 verslagen. De bezoekers openden sterk maar Venray nam na 24 minuten de leiding via Bram Vievermans: 1-0. Vlak voor rust scoorde Dimitris Touratzidis de 2-0. Na de pauze was er weer een offensief van Minor. Bij de eerste kans van Venray was het raak via Dimitris Touratzidis: 3-0. Het werd nog even spannend toen Minor op 3-2 kwam. In de extra tijd scoorde Touratzidis de 4-2.

Volharding boekt belangrijke zege

Volharding won de uitwedstrijd tegen Emplina in Den Bosch met 0-1 in de tweede klasse H. Na een kwartier strandde Tim Brouwer op de doelman waarna Jasper Lenkens in de rebound scoorde: 0-1. Volharding had voortdurend een overwicht maar slaagde er niet in verder afstand te nemen. In de 55e minuut kwam Emplina met tien man te staan. De aanvoerder kreeg rood na twee keer geel. Vlak voor tijd kreeg Tom Kessels na een overtreding de rode kaart waardoor het duel met tien tegen tien eindigde.

SSS'18 verliest van WSC

SSS'18 verloor thuis met 1-3 van WSC in de tweede klasse H. In de gelijkopgaande eerste helft werd niet gescoord alhoewel de beste kansen voor de Overloners waren. Eenmaal verdween de bal op onderkant van de lat. Tien minuten na rust namen de bezoekers uit Waalwijk de leiding: 0-1. Door een ongelukkige eigen goal van Wout Janssen werd het even later 0-2. WSC drukte door en liep uit naar 0-3. In de slotfase scoorde Koen Voesten nog de eretreffer voor de Overloners: 1-3.

Ysselsteyn slaat in de slotfase toe

Ysselsteyn versloeg voor eigen publiek Helmondia met 2-1 in de derde klasse C. Ysselsteyn had voor rust een overwicht en kreeg ook enkele goede kansen. Tegen de verhouding in nam Helmondia in de 38e minuut de leiding: 0-1. Na de pauze had Ysselsteyn het een periode lastiger. In de 78e minuut scoorde Wout Gommers uit een corner de 1-1 gelijkmaker. Bas Coopmans bezorgde vlak voor tijd de thuisploeg de 2-1 zege met een schot vanaf de rand van de zestien in de kruising.

Verrassend verlies van Oostrum

Ex-koploper Oostrum leed thuis een verrassende 1-2 nederlaag tegen degradatiekandidaat DEV-Arcen in de vierde klasse E. Na vijf minuten profiteerden de bezoekers van een balverlies in de Oostrumse defensie: 0-1. Na tien minuten in de tweede helft kwamen de rood-witten op gelijke hoogte via een treffer van Wes Wilmsen: 1-1. Oostrum loerde op de 2-1 maar een doelpunt bleef uit. In de 97e minuut kaapten de Arcenaren uit een counter de volle buit weg: 1-2.

Rode kaart keeper breekt Leunen op

Leunen verloor de uitwedstrijd tegen Kwiek Venlo met 4-2 in de vierde klasse E. Halverwege leidde Leunen nog met 0-2. Stefan Jacobs opende in de 21e minuut de score: 0-1. In de 37e minuut kreeg doelman Guido Voncken de rode kaart vanwege het neerleggen van een tegenstander. Met tien man liep Leunen vlak voor de thee uit naar 0-2 via Ricky Loenen. Na de pauze buitten de Venlonaren het overtal goed uit. Leunen kon het niet meer belopen en ging met 4-2 de boot in.

Holthees stopt serie Montagnards

Holthees maakte verrassend (1-1) een einde aan de lange zegereeks van de aanstaande kampioen Montagnards in de vijfde klasse E. De Holthesers namen na twintig minuten de leiding. Uit een vrije trap van Ser van Es kopte Roy Jansen raak: 1-0. Montagnards zette daarna de thuisclub onder stevige druk maar de blauw-witten hielden met veel inzet en strijd stand. In de 82e minuut wisten de bezoekers uit Bergen toch op gelijke hoogte te komen: 1-1.

Merselo gelijk tegen BVV'27

Merselo speelde thuis met 1-1 gelijk tegen BVV'27 in de vijfde klasse E. In de 10e minuut profiteerde Robin van Dijck van een misverstand in de Blitterswijckse defensie: 1-0. BVV'27 kreeg daarna de beste kansen. Yilmaz Durgun, die vlak daarvoor de paal trof, werd in de 58e minuut neergelegd in de zestien. Durgun zag zijn strafschop gekeerd door keeper Bram van Soest. Er kwamen kansen over en weer en diep in de blessuretijd scoorde Tom Thiesen nog de 1-1.

Sporting wint derby van SVOC'01

Sporting ST haalde thuis flink uit in de derby tegen SVOC'01 (5-1) in de vijfde klasse E. Trainer Han Friesen kon weer vrijwel over een fitte ploeg beschikken. Dat was goed merkbaar. In de 12e minuut brak Pim Smits de score open: 1-0. Sporting ST drukte door en met twee treffers voerde Johan van Mierlo voor rust de score op naar 3-0. Na de pauze bracht Sven Beurskens de stand op 4-0. Na de 5-0 van Mike Rutten scoorde Danny Houwen uit een penalty de eretreffer: 5-1.

SV United wint in Sambeek

SV United won de uitwedstrijd tegen Sambeek met 1-3 in de vijfde klasse E. Na een kwartier miste Sambeek een penalty. Vlak daarna brak Bram van de Ven de score open: 0-1. Vlak voor rust kopte Michal Kolodziejski de 0-2 binnen op aangeven van Niek van Bergen. Vlak na de pauze voerde Bram van de Ven met zijn tweede treffer de stand op naar 0-3. SV United verzuimde daarna om nog verder uit te lopen. Een kwartier voor tijd kon Sambeek via een kopbal nog iets terugdoen: 1-3.