Venray was zondag te sterk voor Deurne 2-0. Foto: Jolijn van Goch

Voetbal in regio Venray

Venray klopt ook Deurne

Venray won zondag voor eigen publiek de derby tegen Deurne met 2-0 in de eerste klasse D. Het was een gelijkopgaande wedstrijd die door de gelukkigste ploeg werd gewonnen. Vlak voor rust scoorde Dimitris Touratzidis na een prima actie de 1-0. Deurne kreeg ook na rust kansen maar scoorde niet. Met veel strijd bleef Venray overeind. Vlak voor tijd scoorde Stijn Brinkman uit een vrije trap vanaf 25 meter de 2-0. "Deze zege is een echte teamprestatie", zei trainer Ivo van der Weerden.

SSS'18 laat zich aftroeven

SSS'18 liet zich thuis tegen Venhorst (2-3) aftroeven in de tweede klasse H. Door een prachtige treffer van Frits Lucassen namen de Overloners de leiding: 1-0. Vlak na de pauze boog Venhorst de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Daarvoor stopte keeper Thomas Massop een dubieuze penalty. Invaller Frank Hendriks bracht de stand weer in evenwicht: 2-2. In de blessuretijd zag de zwak leidende arbiter een duwfout tegen een Overloner over het hoofd en Venhorst greep de winst: 2-3.

Volharding gelijk tegen Heeswijk

Volharding speelde op bezoek tegen Heeswijk met 3-3 gelijk in de tweede klasse H. Jasper Lenkens zette de Vierlingsbekers na tien minuten op voorsprong: 0-1. Na de 1-1 ruststand nam Heeswijk een 2-1 voorsprong. Uit een vrije trap van Joep Beurskens scoorde Marc van Rens na een uur de 2-2 gelijkmaker. Uit een vrije trap nam de thuisploeg opnieuw de leiding: 3-2. Volharding kwam wat gelukkig op gelijke hoogte. Een Heeswijk-verdediger kopte uit een vrije trap in zijn eigen doel: 3-3.

Ysselsteyn wint royaal van IVO

Ysselsteyn behaalde in de thuiswedstrijd tegen IVO een dikverdiende 3-0 overwinning in de derde klasse C. Vlak voor rust brak Martijn Janssen de score open: 1-0. De bezoekers uit Velden hadden weinig in te brengen. De zojuist ingevallen Dennis Teunissen, die kampte met een heupblessure, stond in de 65e minuut aan de basis van de 2-0 die gescoord werd door Paul Jeurissen. Even later gaf Teunissen opnieuw een assist en Gijs Dinghs bepaalde de eindstand op 3-0.

Oostrum wint bij Kwiek Venlo

Koploper Oostrum behaalde een 0-1 overwinning in de uitwedstrijd tegen Kwiek Venlo in de vierde klasse E. De rood-witten hadden het beste van het spel maar wisten voor rust het overwicht niet in doelpunten uit te drukken. In de 58e minuut viel de enige en winnende treffer. Wes Wilmsen legde de bal terug op Chris Wilschut die de 0-1 binnenschoot. Vlak daarvoor viel Bo Verrijth uit met een ogenschijnlijk zware knieblessure. Oostrum sleepte de zege zonder veel problemen over de streep.

Leunen pakt punt bij EWC'46

Leunen pakte verdienstelijk een punt (2-2) bij subtopper EWC'46 in de vierde klasse E. De thuisploeg uit Well startte fel en nam al snel de leiding: 1-0. Vlak voor rust maakte Leunen gelijk na een aanval over rechts. Stefan Jacobs gaf de voorzet waaruit de opgekomen Ricky Loenen raakschoot: 1-1. Een kwartier na de pauze nam EWC'46 opnieuw de leiding: 2-1. Na een scrimmage uit een corner scoorde invaller Noud Pouwels een kwartier later de 2-2.

BVV'27 geeft zege uit handen

BVV'27 moest in de uitwedstrijd tegen Lottum in de slotminuut nog een tegentreffer (1-1) toestaan in de vijfde klasse E. De Blitterswijckers openden na tien minuten de score. Uit een voorzet van Willem Karman schoot Egzon Grguri de 0-1 binnen. Na de gelijkopgaande eerste helft kwam Lottum na de thee sterk opzetten. Toch hield BVV'27 lang stand maar een misverstand in de defensie werd de geel-zwarten op het eind noodlottig: 1-1.

Merselo verliest met veel invallers

De gehavende Merselose ploeg ging in en tegen Sambeek met 3-2 onderuit in de vijfde klasse E. Ondanks de vele invallers uit een lager elftal boden de geel-zwarten goed partij. Sambeek nam de leiding na een verkeerde terugspeelbal: 1-0. Bas Litjens scoorde direct daarna de 1-1. Uit een omstreden penalty nam Sambeek weer de leiding: 2-1. Camiel Kroonen scoorde na uur de 2-2. Vlak daarna profiteerde de thuisploeg van een misverstand in de Merselose defensie: 3-2.

Spelerstekort bij Holthees

De wedstrijd Holthees-SVS ging zondag niet door in de vijfde klasse E. Vanwege vakanties en blessures kon Holthees geen elftal op de been brengen. Zaterdagmiddag werd de tegenstander uit Stevensbeek op de hoogte gebracht. Donderdag speelde Merselo om dezelfde reden niet tegen Montagnards. Merselo kreeg van de KNVB een boete van 150 euro en drie punten in mindering. Vermoedelijk ontvangt Holthees dezelfde straf.

SVOC'01 kan voorsprong niet vasthouden

SVOC'01 speelde in Lomm met 2-2 gelijk tegen RKDSO in de vijfde klasse E. Een verdienstelijk resultaat voor de veel lager geklasseerde tricolores die een 0-2 voorsprong niet konden vasthouden. Na 28 minuten opende Rob Houwen de score op aangeven van zij broer Danny: 0-1. Tien minuten na rust bracht Maikel Wismans de stand op 0-2. Vlak daarna veroorzaakte Wismans een penalty: 1-2. Tien minuten voor tijd kwam RKDSO nog op gelijke hoogte: 2-2.

SV United onderuit bij HRC'27

SV United verloor de uitwedstrijd tegen HRC'27 in Afferden met 4-3 in de vijfde klasse E. De blauw-witten kenden een sterke start. Na vijf minuten benutte Michal Kolodziejski een strafschop: 0-1. Vijf minuten later verdubbelde Kolodziejski de score: 0-2. Vlak daarna benutte de thuisploeg een penalty: 1-2. Een minuut later viel de 2-2. Na de pauze zette Rik van de Pasch de bezoekers weer op voorsprong: 2-3. HRC'27 trok door twee snelle treffers de winst naar zich toe: 4-3.

Sporting ST houdt lang stand

Sporting ST, dat kampte met veel geblesseerden, hield in de thuiswedstrijd tegen de nummer twee America lang stand (0-2) in de vijfde klasse E. Al na acht minuten viel Robin Thielen met een blessure uit. Trainer Han Friesen moest daardoor al zijn enige fitte wisselspeler inbrengen. Voor de pauze werd er niet gescoord. In de 57e minuut nam America de leiding: 0-1. Sporting ST nam op het einde steeds meer risico's. Daarvan profiteerde America diep in de blessuretijd: 0-2.