Duke en Kane Vievermans.
Duke en Kane Vievermans.

Wie is Fraayste Ondernemerke?

Algemeen Fotoalbums

Alle kinderen die tijdens de kindermarkt op Koningsdag hun spullen verkochten, maakten ook dit jaar weer kans op de titel 'Fraayste ondernemerke 2018'.

Ondernemersvereniging Venray Centraal heeft vrijdag in het drukbezochte winkelcentrum een aantal goede ondernemers in spe gespot en op de Facebookpagina 'Venray Bloeit' gezet. Degene met de meeste likes op de Facebookpagina van Venray Bloeit wordt uitgeroepen tot het 'Fraayste ondernemerke 2018'. De winnaar ontvangt een verwenpakket, samengesteld door verschillende ondernemers uit het centrum. Stemmen op de geselecteerden kan t/m 6 mei.

Opvallende ondernemerkes (omschrijving jury):

1. Duke Vievermans en broer Kane. Deze mannen van elf en dertien jaar; samen hadden ze een 'altijd prijs'-grijpmachine (leek de kermis wel): voor maar €0,30 mocht je grijpen, om vervolgens een prijsje en een jawbreaker te winnen. Vanaf 7.00 uur aanwezig.

2. Nagelstyliste Maud van Dijk. Deze dame is zes jaar oud (in juni wordt ze zeven). Voor €0,50 kon je je nagels bij haar laten lakken én vlaggetjes op je wangen laten zetten. Vanaf 7.00 uur heeft ze haar klanten 'koningsklaar' gemaakt.

3. Silke Klomp speelt viool sinds haar zesde en het klonk inderdaad fantastisch. Ook trakteerde ze omdat ze zelf op deze Koningsdag tien jaar is geworden. Ze zat samen met broer en zus op de markt, en was om 7,00 uur afgezet door pa en ma.

4. Fleur Aarts en Fiorella Titaley. Deze jongedames zijn tien en elf jaar en hadden een rad van fortuin gemaakt. Om 6.30 waren ze al ter plekke. Het verdiende geld was voor in de spaarpot.

5. Sara Hebben. Deze elfjarige is jaarlijks aanwezig op de kindermarkt. Ze had al flink verkocht uit haar winkeltje. Om kwart voor 7 was ze al aanwezig.

6.Vince Puts. Deze jongeman (10 jaar) hebben we het vorig jaar al ontmoet; hij is flink vooruitgegaan en speelt veel nummers van Ed Sheeran. De inkomsten 2018 waren ook beter dan vorig jaar.

7. Tijn Lammers. Deze jongeman had een grabbelton en stond er actief mee te venten. In de ton zaten stuiterballen, kaartjes en kettingen. Tijn is acht jaar.

8. Sterre Joosten (negen jaar) had samen met haar zus Pleun (elf jaar) zelfgemaakte portemonneetjes te koop voor €0,30 per stuk en twee voor €0,50. De meisjes waren al vanaf 6.15 uur aanwezig en hadden al flink verkocht. Het was hun eerste keer op de kindermarkt.

Ook konden de deelnemers aan en bezoekers van de kindermarkt op de foto met V-Bee, de mascotte van Venray Bloeit. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant