Ysselsteyn ging donderdagavond in eigen huis met 1-2 onderuit tegen HBSV. Foto: Rikus ten Brücke

Inhaalvoetbal in regio Venray

Ysselsteyn verliest van HBSV

Ysselsteyn verloor donderdag voor eigen publiek de inhaalwedstrijd tegen HBSV met 1-2 in de derde klasse C. In de vlakke eerste helft gaven beide teams elkaar weinig toe. Vlak voor de pauze namen de bezoekers de leiding na een misser van keeper Mark Swinkels: 0-1. Een kwartier na rust liep HBSV uit naar 0-2. Vlak daarna kopte Paul Jeurissen raak uit een corner van Ronnie Bovee: 1-2. Ysselsteyn probeerde nog langszij te komen maar de Hout-Blerickenaren hielden stand.

Holthees onderuit tegen Sambeek

Het matige spelende Holthees ging donderdag met 1-4 onderuit tegen Sambeek in de vijfde klasse E. Na acht minuten namen de bezoekers de leiding door een eigen doelpunt van Holthees-verdediger Denny Loenen: 0-1. Holthees kon weinig gevaar stichten en direct na de pauze viel de 0-2. Sambeek liep vrij snel uit naar 0-3. Een kwartier voor tijd werd Stef Janssen gevloerd binnen de zestien. De penalty werd benut door Ser van Es: 1-3. Even later scoorden de bezoekers de 1-4.

Merselo speelt niet door spelerstekort

In inhaalwedstrijd Montagnards-Merselo is donderdagavond zoals verwacht niet doorgegaan in de vijfde klasse E. Vanwege een al langer gepland uitstapje naar Manchester miste Merselo te veel spelers. Pogingen om het duel te verplaatsen lukten niet. Merselo meldde zich tijdig af bij zowel de KNVB als de tegenstander. Desondanks zal de club een geldboete krijgen en wellicht een punt in mindering.

Sporting ST vlak voor tijd onderuit

Sporting ST verloor donderdag op bezoek bij RKDSO in Lomm met 1-0 in de vijfde klasse E. De enige en winnende treffer viel tien minuten voor tijd. Sporting-verdediger Mike Rutten werkte na een voorzet de bal ongelukkig in zijn eigen doel: 1-0. Dat was pech voor Sporting ST want de wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar. Sporting ST, met Bram Willems terug onder de lat, speelde met veel inzet. Er ontstond weinig gevaar voor beide doelen.