Anne Thielen decoreert haar vader. Foto: Hoedemaekers Venray.
Anne Thielen decoreert haar vader. Foto: Hoedemaekers Venray.

Lintje voor Wim Thielen

Algemeen

Wim Thielen (57) is aan de vooravond van Koningsdag benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Wim Thielen was in 1999 een van de oprichters van de wijkraad Antoniusveld. Nog steeds leidt hij de wijkraad met veel enthousiasme en daarnaast neemt hij deel aan verschillende werkgroepen en inspraakbijeenkomsten. In de periode 2006 - 2016 was Wim secretaris van de Stichting Wijkradenoverleg Venray. Hij was medeoprichter van deze overkoepelende stichting waarbij veertien wijkraden zijn aangesloten. Hij vertegenwoordigde het WRO bij bijeenkomsten, evenementen en inspraakronden. Altijd betrokken en positief kritisch. In 2015 stond hij aan de wieg van een reorganisatie en in 2016 gaf hij ruim baan aan de jeugd om de vernieuwing tot stand te brengen. Daarnaast is Wim Thielen een van de pioniers die zich bewust waren van het maatschappelijk nut van de aanleg van glasvezel voor de leefbaarheid en de lokale economie in Venray. Daarmee stond hij mee aan de wieg van de Coöperatie Glasweb Venray, die staat voor de aanleg van een 100 procent dekkend glasvezelnetwerk in heel Venray. Wim was een van de kartrekkers met visie, een rechte rug en met een positief maatschappijbeeld.

Van 2007 tot 2016 is hij bestuursvoorzitter van het CDA Venray geweest. Hij heeft zich ingezet voor verbetering van de kwaliteit van het openbaar bestuur en het functioneren van de afdeling. Ook heeft hij twee keer gemeenteraadsverkiezingen begeleid en daaruit voortvloeiend de totstandkoming van de coalities. Als voorzitter heeft hij ervoor gezorgd dat het CDA een zeer actieve, betrokken afdeling is met een goed ledenaantal en een sterke bestuurlijke en financiële organisatie.

Ook bij de Rotary Horst/Venray is Wim al bijna tien jaar actief. Zo was hij voorzitter van de programmacommissie en is hij voorzitter van International Services. Als voorzitter van Youth Services organiseerde hij in 2015 een Summercamp. Ook is hij lid geweest van de MR van basisschool De Foekepot en van de GMR van de scholenkoepel SPOV.

Uit de krant