De verkeersmarkt is een attractief evenement voor jong en oud. Foto: archief Peel en Maas.
De verkeersmarkt is een attractief evenement voor jong en oud. Foto: archief Peel en Maas.

Verkeersmarkt 2018 rond thema hulpverlening

Algemeen

De jaarlijkse verkeersmarkt in Venray valt vroeg dit jaar: op zondag 29 april. Het thema van de verkeersmarkt 2018 is Hulpverlening in het verkeer.

Tussen 12.00 en 17.00 uur is er op het Schouwburgplein rond het thema en daarbuiten van alles te zien en te beleven, zoals het verkeersplein, de remwegdemonstratie en het meldpunt van Veilig Verkeer Nederland. Motorliefhebbers kunnen ervaren hoe het is om het verkeer en de wereld om je heen te zien vanuit een zijspan. Centraal staan natuurlijk de vormen van hulpverlening in het verkeer. Naast de hulpdiensten als politie, ambulance en brandweer valt ook te denken aan wegsleepdiensten en verkeersregelaars. Een bezoek aan de verkeersmarkt is niet alleen nuttig en plezierig, de actieve bezoeker maakt ook nog kans op leuke prijzen. De eerste prijs is  350 euro en wordt beschikbaar gesteld door sponsor Autorijschool De Bruijn uit Venray. Maar ook de tweede prijs mag er zijn: een fiets, beschikbaar gesteld door Melvins Tweewielers uit Oostrum. De verkeersmarkt wordt georganiseerd door de werkgroep Smile Venray. De werkgroep is ontstaan uit een buurtinitiatief in Landweert dat wijkbewoners stimuleerde om zelf de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in de wijk te verbeteren. De verkeersmarkt is één van de activiteiten van de werkgroep. De eerste verkeersmarkt werd in de wijk gehouden, maar vanwege het succes wordt de verkeersmarkt al enkele jaren gehouden in het centrum van Venray.

Op de website www.smilevenray.nl staat meer informatie.

Mensen die kansen zien om in hun wijk de verkeersveiligheid te verbeteren, kunnen een een e-mail met hun idee sturen naar info@smilevenray.nl.

Uit de krant