Venray won zondag met 4-1 van Gemert. Foto: Simone Swinkels.

Voetbal in regio Venray

Schokeffect bij Venray

Venray won de thuiswedstrijd tegen Geldrop met 4-1 in de eerste klasse D. Na de breuk met trainer Stef Sijbers startte Venray voortvarend onder het trainersduo Ivo van der Weerden en Gert-Jan Wismans. In de tweede minuut schoot Stef van Dijck de 1-0 binnen. Na rust scoorde Armend Shala de bevrijdende 2-0. Vlak daarna kreeg een Geldrop-speler de rode kaart. Binnen een minuut voerde Dimitris Touratzidis de stand op naar 4-0. In de blessuretijd viel uit een afstandschot nog de 4-1.

SSS'18 wint in de slotfase

SSS'18 won de lastige uitwedstrijd tegen Heeswijk in de slotfase met 0-2 in de tweede klasse H. In de eerste helft ging het duel gelijk op met weinig kansen over en weer. Na de pauze trof Koen Voesten de lat en verrichtte de Overloonse keeper Thomas Massop drie goede reddingen. In de 81e minuut kopte Koen Voesten raak uit een vrije trap: 0-1. Heeswijk moest komen waardoor SSS'18 meer ruimte kreeg. In de extra tijd bracht Thomas Botden de eindstand op 0-2.

Volharding verliest in doelpuntrijk duel

Volharding verloor thuis tegen EVVC met 3-5 in de tweede klasse H. De bezoekers namen al snel de leiding. In de 11e minuut scoorde Kas van den Bosch de 1-1. EVVC liep na ruim een halfuur uit naar 1-3. Opnieuw scoorde Kas van den Bosch (2-3) maar in de extra tijd voor de thee viel de 2-4. Joep Beurskens verkleinde in de 63e minuut uit een penalty de achterstand: 3-4. Volharding nam meer risico's en kreeg ook kansen. Uit een vrije trap trok EVVC vlak voor tijd aan het langste eind: 3-5.

Ysselsteyn niet verder dan remise

Ysselsteyn bleef in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Maarheze op een 2-2 remise steken in de derde klasse C. In de gelijkopgaande eerste helft vielen geen doelpunten. Zes minuten na rust nam Ysselsteyn de leiding via een kopbal van Paul Jeurissen: 1-0. Maarheze scoorde in de 63e minuut de 1-1 gelijkmaker. Vier minuten later keek Ysselsteyn tegen een 1-2 achterstand aan. Elf minuten voor tijd bracht Dennis Teunissen de Ysselsteyners op gelijke hoogte: 2-2.

Weer gelijkspel voor Oostrum

Lijstaanvoerder Oostrum kwam thuis in de vierde klasse E niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Hegelsom. Vlak voor de pauze brak Chris Wilschut de score open: 1-0. Oostrum had voor rust de beste kansen. Direct na de thee kwam Hegelsom op gelijke hoogte: 1-1. Halverwege de tweede helft kopte Ruben Nohlmans uit een vrije trap de 2-1 binnen. Opnieuw konden de rood-witten de voorsprong niet vasthouden. Tien minuten voor tijd scoorden de bezoekers de 2-2 gelijkmaker.

Speler onwel bij Leunen

De wedstrijd DEV Arcen-Leunen ging niet door in de vierde klasse E. Tijdens de warming-up werd Leunen-speler Guus Nelissen plotseling onwel. Hij raakte een aantal minuten buiten bewustzijn. De ambulance arriveerde snel en kon hulp bieden. De Leunse spelers waren zo aangeslagen dat de wedstrijd niet meer werd gespeeld. Guus Nelissen knapte later weer wat op. Hij bleek een te lage bloedsuikerspiegel te hebben.

SV United wint van BVV'27

BVV'27 verspeelde thuis in de derby tegen SV United (0-1) dure punten in de kampioensrace in de vijfde klasse E. In de eerste helft waren er kansen voor beide ploegen. In de 70e minuut nam SV United de leiding. Op aangeven van Michal Kolodziejski scoorde Bram van de Ven de 0-1. Tien minuten later kregen de Blitterswijckers een uitgelezen kans om langszij te komen. Joost Wijnhoven werd vastgehouden binnen de zestien. Wijnhoven nam zelf de penalty maar trof de lat.

Merselo snel op achterstand

Merselo verloor thuis tegen koploper Montagnards met 1-2 in de vijfde klasse E. Alle doelpunten vielen in de openingsfase. Na drie minuten namen de bezoekers uit Bergen de leiding: 0-1. Vijf minuten later keek Merselo al tegen een 0-2 achterstand aan. Door een kopbal van Tim Philipsen viel in de 11e minuut de 1-2. Beide ploegen eindigden met tien man. Ahmad Qurishi (Merselo) kreeg in de 85e minuut zijn tweede gele kaart. Even later gevolgd door een speler van Montagnards.

SVOC'01 wint in Sambeek

SVOC'01 won eindelijk weer eens in de vijfde klasse E. Op bezoek bij Sambeek gingen de tricolores met een 0-3 overwinning aan de haal. In de 12e minuut kopte Rob Houwen de openingstreffer binnen: 0-1. Vlak voor rust verspeelde de Sambeek-keeper de bal waardoor Danny Houwen en vrij doel vond: 0-2. In de slotfase liep SVOC'01 uit naar 0-3 door een doelpunt van Rob Houwen.

Penalty en rood breekpunt Holthees

Holthees verloor thuis met 0-2 van HRC'27 in de vijfde klasse E. In de eerste helft had Holthees het beste van het spel. Er vielen voor de theepauze geen doelpunten. In de 54e minuut maakte Kay Wijenberg hands binnen de zestien. Wijenberg ontving geel en de arbiter legde de bal op de stip. Wijenberg had al geel op zak en moest met rood het veld verlaten. De bezoekers scoorden uit de penalty de 0-1. Dat was het breekpunt in de wedstrijd. In de voorlaatste minuut viel nog de 0-2.

Verlies voor Sporting ST

Sporting ST verloor thuis het kelderduel met Kronenberg met 0-2 in de vijfde klasse E. Na vijf minuten kreeg Sporting een goede kans om op voorsprong te komen. Jur Janssen trof via de keeper de paal. Het was een matige wedstrijd die lang doelpuntloos leek te eindigen. Een kwartier voor tijd nam Kronenberg de leiding: 0-1. Sporting ST moest daarna meer risico's nemen. Vlak voor het eindsignaal liep Kronenberg uit naar 0-2.