Koploper Oostrum speelde donderdag in de vierde klasse E thuis gelijk tegen SVEB: 1-1. Foto: Rikus ten Brücke. Foto: Ron Koenen

Inhaalvoetbal regio Venray

Ysselsteyn blijft op remise steken

Ysselsteyn bleef donderdagavond op bezoek bij hekkensluiter FCV op een 1-1 gelijkspel steken in de derde klasse C. De wedstrijd begon twintig minuten te laat omdat de scheidsrechter vertraging had opgelopen. In het matige duel opende Ysselsteyn vlak voor rust de score. Gijs Dinghs profiteerde van balverlies in de Venlose achterhoede: 0-1. Een kwartier voor tijd kwam FCV op gelijke hoogte door een ongelukkig eigen doelpunt van Boy Geerets: 1-1.

Oostrum verspeelt twee punten

Koploper Oostrum speelde thuis met 1-1 gelijk in de inhaalwedstrijd tegen SVEB in de vierde klasse E. Het openingskwartier was voor de bezoekers. Daarna waren de beste kansen voor Oostrum maar paal en lat stonden een treffer in de weg. Een kwartier na rust viel toch de 1-0. Joep Cornelissen schoot raak in de hoek na een doorgekopte bal van Chris Wilschut. Oostrum verzuimde de 2-0 te scoren. In de 79e minuut kopte Tom Aerts uit een hoekschop de 1-1 gelijkmaker binnen.

Leunen laat kansen onbenut

Leunen leed in de uitwedstrijd tegen TSC'04 een 4-1 nederlaag in de vierde klasse E. In de eerste 25 minuten had Leunen het beste van spel en kreeg enkele goede kansen. Thomas Weijs raakte paal en lat. Vlak voor rust nam TSC'04 uit een vrije trap de leiding: 1-0. Na de pauze kreeg de Tegelse ploeg een makkelijk gegeven strafschop: 2-0. Na de 3-0 was het verzet van Leunen gebroken. TSC'04 kwam nog op 4-0 waarna Thomas Weijs in de slotfase de eer redde: 4-1.

Merselo wint met tien man

Merselo won met tien spelers met 3-2 van Sporting ST in de vijfde klasse E. In de 12e minuut kreeg Bas Philipsen direct rood van arbiter Roy Theeuwen omdat hij de doorgebroken Kevin Goldschmidt neerlegde. Door treffers van Nils Jakobs en Tim Philipsen nam Merselo voor rust toch een 2-0 voorsprong. Na de pauze scoorde Jur Janssen de 2-1. Robin van Dijck verruimde de marge weer: 3-1. Vlak voor tijd kwam Sporting ST terug tot 3-2 door een doelpunt van Rik Miltenburg.

Eenvoudige zege voor BVV'27

BVV'27 won op bezoek bij hekkensluiter Kronenberg met 0-3 in de vijfde klasse E. De Blitterswijckers had een veldoverwicht maar het duurde een halfuur voordat de 0-1 viel. Jimmy Lucassen werd gevloerd in de zestien en Joost Wijnhoven benutte de strafschop. Na de pauze werden twee treffers van Joost Wijnhoven afgekeurd. Jimmy Lucassen schoot in de 70e minuut van afstand de 0-2 binnen. Uit een pass van Jari Wijnhoven bracht Joost Wijnhoven de eindstand op 0-3.

Royale nederlaag SVOC'01

SVOC'01 leed op bezoek bij America een geflatteerde 5-0 nederlaag in de vijfde klasse E. Tot aan de drinkpauze, halverwege de eerste helft, was SVOC'01 sterker maar miste enkele goede kansen op de openingstreffer. Vlak na de hervatting werden twee persoonlijke fouten de tricolores noodlottig: 2-0. Vlak voor rust viel de 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. In het eerste halfuur na rust werd niet gescoord. In het slotkwartier liep America nog uit naar een 5-0 zege.

Holthees verliest in Lottum

Holthees verloor de inhaalwedstrijd in en tegen Lottum met 3-0 in de vijfde klasse E. Na 25 minuten kwam Holthees op achterstand door een ongelukkig eigen doelpunt van verdediger Guus van Bree: 1-0. Tien minuten later liep de thuisploeg uit naar 2-0. Halverwege de tweede helft was de wedstrijd beslist toen Lottum de stand opvoerde naar 3-0. Holthees wist na rust weinig gevaar meer te stichten.