De gemeente Venray start met een inlooppunt  in het Raayland College
De gemeente Venray start met een inlooppunt in het Raayland College

Jongeren Service Punt op scholen in gemeente Venray

Algemeen

Jongeren uit Venray kunnen binnenkort terecht bij een Jongeren Service Punt (JSP).

De gemeente Venray start met een inlooppunt in het Raayland College. Op termijn wordt dit uitgebreid met een inlooppunt binnen Gilde Opleidingen. In een Jongeren Service Punt worden jongeren tussen de 12 en 23 jaar ondersteund op weg naar opleiding, stage of werk. Ook andere vragen mogen in het Jongeren Service Punt gesteld worden. Bijvoorbeeld over thema's zoals gezondheid, liefde en seks. 

Het JSP verzorgt spreekuren binnen het Raayland College en Gilde Opleidingen.  Jongeren kunnen hier anoniem, zonder afspraak en gratis terecht. Het spreekuur wordt bemenst door professionals en vrijwilligers met verschillende achtergronden zodat er voor elke vraag een passend antwoord gevonden wordt. Jongeren kunnen dan op eigen kracht of met extra ondersteuning verder. Ook kan er vanuit het JSP voorlichting of een training op maat geboden worden.

Het Jongeren Service Punt is een initiatief van Boei Limburg, een organisatie voor jeugdhulp in Noord-Limburg. Het initiatief wordt verder ondersteund door het Raayland College, Gilde Opleidingen en Synthese. Het aantal partners dat meedenkt en meewerkt zal de komende tijd groeien. De gemeente Venray ondersteunt het initiatief financieel.

Uit de krant