Saloon Stockcars op Raceway Venray.
Saloon Stockcars op Raceway Venray.

Gezamenlijk kampioenschap Saloon Stockcars

Sport

Drie van de Nederlandse ovalbanen (Raceway Venray, NNO Ter Apel en Speedway Emmen) gaan met elkaar samenwerken op het gebied van de Saloon Stockcar-klasse. De eerste editie van de Dutch Open is hiervan een voorbeeld.

Eerder dit jaar werd bekendgemaakt dat Raceway Venray is benoemd tot een officiële partner van de Engelse Saloon Stock Car Association (SSCA) met als resultaat dat het Ysselsteynse circuit een van de Nederlandse thuishavens is van deze klasse. NNO Ter Apel en Speedway Emmen ontvingen deze benoeming al in 2017 en Raceway Venray volgde dus dit jaar. Om dit partnerschap meer lading te geven, slaan deze banen nu de handen ineen voor een gezamenlijk kampioenschap. De Dutch Open is geboren. Ieder jaar wordt er op een van de circuits de Dutch Open verreden. NNO Ter Apel krijgt de eer om de eerste editie te organiseren en faciliteren, gezien het gegeven dat dit circuit sinds 2017 al partner van de SSCA is en deze klasse ondersteunt. In 2019 is het de beurt aan Raceway Venray. Achter de schermen wordt nog druk gewerkt aan de verdere vormgeving van dit kampioenschap en meer informatie volgt.

Naast de Dutch Open zijn tijdens alle wedstrijden (tot augustus 2018) die verreden worden op deze drie banen belangrijke punten te verdienen. Punten die meetellen voor een plek op de startgrid van het wereldkampioenschap op 18 augustus in het Engelse Kings Lynn. Nadat alle wedstrijden zijn verreden, bemachtigd de top vier een startplek. Het eerste jaar dat de SSCA Saloon Stockcars actief zijn in Nederland was al een groot succes. Getracht wordt om dit in 2018 een vervolg te geven. Inmiddels zijn er 32 nieuwe startnummers uitgegeven en met het ontstaan van de Dutch Open, de kwalificatiewedstrijden voor het wereldkampioenschap en Raceway Venray als derde Nederlandse thuishaven belooft het voor de fans een mooi jaar te worden.

Tijdens de Pinksterraces komen de Saloon Stockcars voor het eerst dit jaar in actie op het circuit van Raceway Venray. Daarnaast zijn ze ook tijdens de Finaleraces/GoldCup Stockcar F2 junioren (28 oktober) en Kerstraces (26 december) van de partij. Meer informatie is te vinden op de website: www.racewayvenray.com.

Uit de krant