De Peelkorf gelijk tegen koploper

Sport Fotoalbums

De korfbalsters van De Peelkorf leverden in de topklasse een uitstekende prestatie door tegen koploper Swift een gelijkspel af te dwingen: 15-15.

In Velden leek de thuisploeg op een gemakkelijk middagje af te stevenen en nam al snel een 3-0 voorsprong. Swift verkeek zich echter in de veerkracht en onbevangenheid van de Ysselsteynse ploeg. Bij rust stond Swift nog wel voor met 5-4, maar werd compleet verrast toen De Peelkorf in de tweede helft een 10-12 voorsprong nam. De Veldense ploeg, titelkandidaat in de topklasse, leek in de slotfase orde op zaken te stellen door een minuut voor tijd 15-14 te scoren. In de slotseconden benutte A-speelster Kim van Bussel een strafworp en bezorgde de gasten daarmee een dik verdiend punt. De treffers van De Peelkorf kwamen op naam van Linda Verlijsdonk (4x), Lieke van Bussel, Kim van Bussel en Rachel van Meijel (allen 2x), Rozan Romme, Tina Janssen (foto), Janneke Jenneskens, Lieke Thomassen en Eline Claessens.

Bijzonderheid: Voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van de pas 18-jarige Sven Knapen uit Ysselsteyn, de zoon van interim-voorzitter Peter Knapen van De Peelkorf.