Winst Oranje Wit en SVOC'01, verlies Merselo

Algemeen

Oranje Wit won in de hoofdklasse het uitduel met Heumen: 10-18. Door deze zege komt  de Leunse korfbalploeg op gelijke hoogte met Heumen en doet ze volop mee in de top van de ranglijst. Verdedigend stond Oranje Wit als een huis, waardoor de thuisploeg zeker in de eerste helft (2-7) moeizaam tot scoren kwam. Aanvallend konden de gasten geregeld meerdere keren per aanval schieten, wat een aantal mooie doelpunten opleverde.  Doelpunten: Maureen Drabbels (4), Dionne Drabbels (4), Aniek Drabbels (4), Carlijn Bonants (2), Kim Hendrix, Jessica Klaassens, Steffie van Rooij en Janne Gellings.

In de overgangsklasse  was SVOC'01 te sterk voor BMC: 12-7. In de eerste helft miste de thuisploeg erg veel kansen, maar ging ze desondanks met een voorsprong pauzeren:  6-4. Ook in de tweede helft was SVOC'01 de betere ploeg, maar bleef BMC lange tijd volgen op drie doelpunten achterstand. Pas na de 9-5 was de wedstrijd definitief gespeeld.  Doelpunten SVOC'01: Rian Willems (4), Marloes Cox (3), Sofie de Mulder (2), Maartje Janssen, Astrid Classens en Linda Claessens.

Merselo boog in de eerste klasse D diep het hoofd voor SVO. Het korfbalduel in Ooij eindigde in een ruime 15-2 (6-1) overwinning voor de thuisploeg. Na deze nederlaag bezet Merselo, dat tegen SVO te laat op gang kwam al snel tegen een  grote achterstand aankeek, samen met Lottum de laatste plaats op de ranglijst. Tegen SVO, dat voor het duel tegen Merselo hekkensluiter was,  scoorde Jacqueline van Meijel de treffers voor de gasten uit Merselo.