In het gemeentehuis wordt dinsdag 17 april voor het eerst door de nieuwe gemeenteraad vergaderd.
In het gemeentehuis wordt dinsdag 17 april voor het eerst door de nieuwe gemeenteraad vergaderd.

Aldi en bomenkap in allereerste raadsvergadering

Algemeen

Op dinsdag 17 april vergadert de gemeenteraad voor het eerst in de nieuwe samenstelling. Op 21 maart vonden de verkiezingen plaats en op 29 maart werd de nieuwe raad beëdigd door burgemeester Hans Gilissen.

Op de agenda van dinsdag staan twee onderwerpen. Als eerste wordt een besluit genomen over de vestiging van de Aldi-supermarkt aan de Hoenderstraat in Venray. Omdat er momenteel nog geen raadscommissies actief zijn, werd vorige week als voorbereiding een informatieve bijeenkomst gehouden over de beoogde plek van Aldi en de alternatieve locatie (school De Toverbal).

Het tweede agendapunt is de aantasting van kastanjebomen en essen. Vanwege de kastanjebloedingsziekte en essentaksterfte zouden 273 bomen gerooid moeten worden. Volgens de gemeente is kap onvermijdelijk. Omdat 80 kastanjes en 193 essen zo zwaar zijn aangetast dat ze een veiligheidsrisico vormen voor de omgeving. Er komen 240 bomen voor terug. Het kappen van een boom kost 130 euro per stuk terwijl voor de aanschaf en aanplant van een nieuw exemplaar (maat 16-18) 400 euro neergeteld moet worden.

Uit de krant