Merselo was donderdagavond te sterk voor Holthees: 1-2.

Merselo wint derby in Holthees

Merselo wint derby van Holthees

Merselo won op bezoek bij Holthees met 1-2 in de vijfde klasse E. De geel-zwarten namen uit een afgeslagen corner na een kwartier de leiding via Glenn Gielens: 0-1. Holthees speelde met veel inzet en kwam in de 27e minuut langszij. Niels Ingenpas kopte de 1-1 binnen. Vlak na de pauze zette Tim Philipsen de bezoekers weer op voorsprong: 1-2. Vanwege naderend onweer en lichtflitsen lag het duel een kwartier stil. Merselo pakte uiteindelijk verdiend de drie punten.

SV United mist te veel kansen

SV United liet in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Kronenberg (1-1) te veel kansen onbenut in de vijfde klasse E. De blauw-witten startten goed en namen na vijf minuten de leiding door een doelpunt van Koen Peelen: 0-1. SV United verzuimde om voor rust verder afstand te nemen. Na een kwartier in de tweede helft kwam Kronenberg op gelijke hoogte: 1-1. Daarna werden nog twee treffers van SV United om dubieuze redenen afgekeurd.

Rood en penalty breekpunt Sporting

Sporting ST leed in de uitwedstrijd tegen Lottum een 4-0 nederlaag in de vijfde klasse E. Vlak voor rust nam Lottum de leiding: 1-0. Na de pauze ontstond er tumult bij een omstreden penalty voor Lottum. Die werd in tweede instantie benut: 2-0. Sporting-captain Kevin Goldschmidt kreeg twee keer geel, en dus rood, vanwege aanmerkingen. Daarna was de wedstrijd gelopen en liep Lottum uit naar een 4-0 overwinning. Nog drie andere spelers van Sporting ST kregen de gele prent.