Team Sunweb met Mike Teunissen verzorgde clinics voor jongeren. Foto: provincie Limburg.
Team Sunweb met Mike Teunissen verzorgde clinics voor jongeren. Foto: provincie Limburg.

Team Sun­web geeft cli­nics aan jon­ge­ren

Sport

Als onderdeel van het partnerschap met de provincie Limburg verzorgde de wielerploeg van Team Sunweb een workshop en een clinic in Sittard.

Te gast waren leerlingen van de Sittardse basisschool de Stjadssjool en Limburgse jongeren van de Koraalgroep. Zij gingen in het stadion van Fortuna Sittard in gesprek met de renners, onder wie Mike Teunissen uit Ysselsteyn, waarna er in het Tom Dumoulin Bike Park werd gefietst. De Sittardse Stjadssjool participeert in het landelijke project Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), waarbij gezonde voeding en goed bewegingsonderwijs belangrijke thema's zijn. De renners van Sunweb informeerden hun jonge publiek over het belang van de juiste voeding in de sport. De jeugd mocht daarna aan de bak: in het Tom Dumoulin Bike Park werd geoefend op technieken als sprintjes trekken en bochtenwerk.

Ook Limburgse jongeren van de Koraalgroep werden ontvangen door de renners van Sunweb. De Koraalgroep werkt voor jeugd met een verstandelijke beperking en/ of gedragsproblemen. Na een korte kennismaking vertrok de groep vanuit het stadion naar het Tom Dumoulin Bike Park voor enkele sportieve activiteiten.

Uit de krant