Afbeelding

Winst De Peelkorf, Oranje Wit en SVOC'01

Sport

De korfbalsters van De Peelkorf behaalden in de topklasse een fraaie zege tegen hekkensluiter Prinses Irene: 26-14.

Tot 6-5 konden de gasten de thuisploeg bijbenen, daarna liepen de Ysselsteynse korfbalsters uit naar een 15-8 ruststand. Na de thee werd die marge uitgebreid naar twaalf treffers. Tina Janssen was maar liefst acht keer trefzeker. De overige doelpunten kwamen op naam van Linda Verlijsdonk (5x), Rachel van Meijel en Marly van Asten (beiden 4x), Eline Claessens en Lieke Thomassen (beiden 2x) en Lisa Verlijsdonk.

In de hoofdklasse won een ijzersterk Oranje Wit op eigen veld met royale cijfers van Klimroos: 17-4. Voor de rust liep de thuisploeg al uit naar een beslissende voorsprong (8-2), waarna de zege na de rust extra glans kreeg door nog eens negen doelpunten. De doelpunten van Oranje Wit werden gescoord door Maureen Drabbels (6x), Janne Gellings en Dionne Drabbels (beiden 3x), Aniek Drabbels, Steffie van Rooij, Kim Hendrix, Jessica Klaassens en Nathalie Loenen.

In de overgangsklasse pakte SVOC'01 met het kleinst mogelijke verschil de winst in het uitduel tegen Klimop: 9-10. Op een moeilijk bespeelbaar veld gaven de gasten de thuisploeg het hele duel de gelegenheid om in het spoor te blijven. Een hardwerkend SVOC'01 liet in de slotfase Klimop nog bijna langszij komen, maar nam de punten wel mee naar huis. Voor SVOC'01 scoorden Rian Willems (5x), Linda Claessens (3x), Astrid Classens (2x) en Sofie de Mulder de doelpunten.

In de eerste klasse liepen de korfbalsters van Merselo tegen een royale nederlaag in het uitduel tegen Oxalis: 17-3. De thuisploeg nam in de eerste helft al een ruime voorsprong (8-2) en liep na de thee uit naar een verschil van veertien doelpunten tegen de gasten die vooral aanvallend geen vuist konden maken. Aniek van den Heuvel (2x) en Anke Zegers namen de doelpunten van Merselo voor hun rekening.