Jacqueline Hanssen exposeert in Schouwburg Venray.
Jacqueline Hanssen exposeert in Schouwburg Venray.

Expositie Jacqueline Hanssen in schouwburg

Kunst en Cultuur

Jacqueline Hanssen exposeert tot 5 juni in Schouwburg Venray. Vanwege de verhuizing van Cultura Venray worden de toekomstige exposities in samenwerking met de Schouwburg Venray tentoongesteld in de schouwburg.

Door de wisselexpositie krijgen regionale kunstenaars een podium om eigen kunstwerken te laten zien. Jacqueline Hanssen toont in de twee trappenhallen hoofdzakelijk recent werk. Dit werk is afgelopen december/januari ontstaan tijdens haar 'artist in residence'-periode in kunstlabor ArToLL in Bedburg Hau in Duitsland. "Het is een heerlijke plaats om ongestoord en gefocust te kunnen werken. Je kunt er 24 uur per dag aan meerdere dingen tegelijk werken en feedback van collega's krijgen of geven", aldus Hanssen.

De laatste tijd heeft Hanssen het zogeheten Chinees penseelschilderen weer opgepakt. Er vloeide de laatste tijd meerdere schilderingen met inkt op Chinees rijstpapier uit haar hand. "De werken tonen een bepaalde figuurlijke kwetsbaarheid van onzekerheid en dreiging. Om het gevoel van kwetsbaarheid te versterken, heb ik ervoor gekozen de werken op papier zonder lijst op te hangen", aldus Jacqueline Hanssen. Naast nieuw werk laat ze op de eerste etage ook nog enkele grafische werken zien die jarenlang niet 'life' in de openbaarheid te vinden waren. Meer informatie is te vinden op de website www.jacquelinehanssen.nl. De expositie is tijdens de openingstijden van Schouwburg Venray te bezichtigen op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 15.30 uur.

Uit de krant