Venray deelde zondag de punten met De Valk: 4-4. Foto: Lotte Kamphuis

Voetbal in regio Venray

Venray geeft drie keer voorsprong weg

Venray bleef thuis in het degradatieduel met De Valk op een 4-4 gelijkspel steken in de eerste klasse D. De bezoekers uit Valkenswaard waren het meest tevreden met de remise. Venray startte sterk en leidde binnen een kwartier met 2-0 door Dimitris Touratzidis en Joy Koenen. De Valk kwam op gelijke hoogte: 2-2. Vlak voor rust zette Stef van Dijck de thuisclub weer op voorsprong: 3-2. Na de pauze viel de 3-3. Touratzidis scoorde de 4-3 maar vlak voor tijd werd het nog 4-4.

Volharding verliest in slotfase

Volharding leek in de thuiswedstrijd tegen de aanstaande kampioen Rhode lang op weg naar een stunt in de tweede klasse H. Maar in de blessuretijd gingen de Vierlingsbekers alsnog onderuit. Tim Brouwer opende na een halfuur de score: 1-0. Drie minuten later werd het 2-0 door Rick Tissen. Nog voor rust kwam Rhode terug tot 2-1. Na de pauze hield Volharding lang stand. In de 85e minuut viel de 2-2 en in de blessuretijd ging Rhode nog met de gelukkige winst aan de haal: 2-3.

Gelijkspel voor Ysselsteyn

Ysselsteyn speelde in de thuiswedstrijd tegen Laar met 2-2 gelijk in de derde klasse C. Doelman Mark Swinkels stopte na ruim een kwartier een penalty. Even later nam Laar toch de leiding: 0-1. Vlak voor rust scoorde Paul Jeurissen de 1-1. Net na de pauze kwamen de Midden-Limburgers weer op voorsprong in deze matige wedstrijd: 1-2. Twaalf minuten voor tijd werd Dennis Teunissen gevloerd binnen de zestien: strafschop. Martijn Janssen scoorde vanaf de stip de 2-2 gelijkmaker.

Belangrijke zege voor Leunen

Leunen won in Wellerlooi de belangrijke degradatiewedstrijd met 0-2 van Resia in de vierde klasse E. De thuisploeg kwam na vijf minuten al met tien man te staan na een directe rode kaart. Leunen hield het tempo hoog en ging niet overhaast te werk. Het geduld werd in de slotfase beloond. In de 83e minuut kopte Pim Weijs raak uit een voorzet van Thomas Weijs: 0-1. Twee minuten later stond de ingevallen Mees Claessens aan de basis van de 0-2 die door Thomas Weijs werd gescoord.

Oostrum pakt winst in slotfase

Oostrum is door de 2-1 thuiswinst op de nummer drie Belfeldia, en het gelijkspel van Melderslo, weer koploper in de vierde klasse E. In de gelijkopgaande eerste helft werd niet gescoord. Vlak na rust zette Marwin Hermans, op aangeven van Wes Wilmsen, de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. In de 70e minuut kwam Belfeldia op gelijke hoogte: 1-1. In de slotminuut werd Chris Wilschut diep gestuurd en hij bezorgde de rood-witten op de valreep de 2-1 overwinning.

BVV'27 verslaat America

Titelkandidaat BVV'27 versloeg voor eigen publiek concurrent America met 2-0 in de vijfde klasse E. Na een kwartier kreeg BVV'27 een penalty na een handsbal. Joost Wijnhoven benutte de strafschop: 1-0. Vlak na rust was Joost Wijnhoven wederom trefzeker. Hij kopte uit een hoekschop de 2-0 binnen. America kwam daarna sterk opzetten maar de lat voorkwam een tegengoal. Een kwartier voor tijd kreeg een America-speler de rode kaart na een stevige overtreding op Roel Verkoijen.

Stef Janssen scoort driemaal

Gelegenheidsspits Stef Janssen scoorde driemaal voor Holthees in de thuiswedstrijd tegen Kronenberg in de vijfde klasse E: 3-1. Na vier minuten zette Stef Janssen Holthees op een 1-0 voorsprong. Na het sterke begin zakte Holthees wat terug en vlak voor rust kwam Kronenberg via een uitbraak op gelijke hoogte: 1-1. Ook na de pauze kreeg de thuisploeg kansen genoeg. Na een uur scoorde Stef Janssen zijn tweede treffer: 2-1. In de slotfase viel ook nog de 3-1.

SV United wint in Lottum

SV United won de uitwedstrijd tegen Lottum verdiend met 1-2 in de vijfde klasse E. Na een kwartier zette topschutter Michal Kolodziejski de bezoekers op een 0-1 voorsprong. SV United verzuimde in de eerste helft verder afstand te nemen. In de 65e minuut viel toch de 0-2. Bram van den Ven kopte raak uit een voorzet van Niek van Bergen. Lottum ontketende een slotoffensief en wist vijf minuten voor tijd nog de aansluitingstreffer te scoren: 1-2.

Sporting ST wint van SVS

Sporting ST won de thuiswedstrijd tegen SVS met 3-2 in de vijfde klasse E. Na 35 seconden opende Sven Kerstjens de score voor de thuisploeg: 1-0. Uit een vrije trap kwam SVS halverwege de eerste helft op gelijke hoogte: 1-1. Vlak daarna leidde Sporting ST weer door een kopbal van Pim Smits uit een vrije trap: 2-1. Een kwartier voor tijd stond het weer gelijk: 2-2. Rik Miltenburg miste een penalty voor Sporting. Even later bezorgde Pim Smits de thuisclub toch de volle winst: 3-2.