Dylan Haegens kan weer een VEED-award in zijn prijzenkast zetten. Foto: Instagram Dylan Haegens.
Dylan Haegens kan weer een VEED-award in zijn prijzenkast zetten. Foto: Instagram Dylan Haegens.

VEED Award voor Dylan Haegens

Algemeen

In een uitverkochte club Panama in Amsterdam heeft Dylan Haegens  zaterdagmiddag een van de VEED Awards in de wacht gesleept.

In de categorie beste comedy YouTuber won de populaire YouTuber uit Venray de eerste prijs. In de categorie beste mannelijke YouTuber greep Haegens naast de hoofdprijs. Datzelfde gold ook voor zijn YouTube-productie Cliffhanger in de categorie beste YouTube-serie. Vorig jaar ging de award voor beste mannelijke YouTuber wél naar Dylan Haegens, die toen ook in de categorie comedy in de prijzen viel.

De VEED Awards, de Oscars van de Nederlandse YouTube-industrie, werden voor de vierde keer uitgereikt. De onderscheidingen worden toegekend in zestien categorieën. Deze keer brachten 850.000 kijkers hun stem uit op de in totaal zestien categorieën. VEED werd in 2014 voor het eerst op touw gezet door en voor YouTubers om een festival te creëren voor de gehele Nederlandse YouTube-community.

De 2018-editie van het evenement was al maanden geleden uitverkocht. Vanwege de enorme belangstelling wordt dan ook volgend jaar uitgeweken naar veel grotere zaal AFAS Live. De kaartverkoop voor die jubileumeditie is vanavond begonnen via de website www.veed.nl/tickets2019

Uit de krant