Karen Schalkwijk verlaat het Raayland College.
Karen Schalkwijk verlaat het Raayland College.

Karen Schalkwijk: afscheid van Raayland

Algemeen


Met ingang van het nieuwe schooljaar neemt locatiedirecteur Karen Schalkwijk na ruim achttien jaar afscheid van het Raayland College. Ze heeft besloten om een andere koers te varen om de bakens te kunnen verzetten naar een andere setting en omgeving.

Karen Schalkwijk was ruim 18 jaar werkzaam voor het Raayland College, waarvan de laatste drie jaar in de functie van locatiedirecteur. Ze speelde een belangrijke rol bij verschillende ontwikkelingen op de school, zoals het maatwerkonderwijs, passend onderwijs, doorlopende leerlijnen vmbo-mbo techniek en de nieuwe inrichting van het vmbo. Daarnaast heeft zij samen met de onderwijscollega's van onder meer SPOV, het speciaal onderwijs, vervolgonderwijs en andere partners zoals de gemeente, het bedrijfsleven en diverse instanties toekomstgerichte mogelijkheden verkend voor het onderwijs in Venray en omgeving. 

 "Raayland is voor mij meer geweest van dan alleen maar een baan", meldt Karen Schalkwijk. "Ik kijk dan ook met veel plezier terug op de ruim 18 jaar die ik op het Raayland heb mogen werken. Ik heb kansen gekregen en ze gepakt, veel geleerd en mij volop kunnen ontwikkelen. Ik ben het Raayland hiervoor erg dankbaar. Zonder al deze stappen was de stap die ik nu ga zetten niet mogelijk geweest. Ik ben trots op het feit dat ik deel heb mogen uitmaken van de ontwikkelingen binnen de school. Onderwijskundig, maar ook op het gebied van onze identiteit en cultuur is Raayland volop in beweging. Ontwikkelingen waar ik 100 procent in geloof; waar ik achter sta. Ontwikkelingen waar ik heel graag mijn bijdrage aan heb geleverd. Samen op weg naar een toekomstbestendige school waar voor iedere leerling kansen worden gecreëerd, waar leerlingen in een fijne omgeving kunnen leren en leven."

De centrale directie van LVO Noord en de schoolleiding van het Raayland College bekijken op welke wijze haar functie en taken verdere invulling krijgen.

Uit de krant