Het Raayland College kan 272 nieuwe brugklassers begroeten.
Het Raayland College kan 272 nieuwe brugklassers begroeten.

Raayland College tevreden over aantal nieuwe leerlingen

Algemeen

Op 19 en 20 maart vonden op het Raayland College de aanmeldingen plaats voor het nieuwe schooljaar. Een spannend moment waar de school elk jaar weer naar uitkijkt. De aanmeldingen zijn inmiddels geteld en het Raayland is er trots op volgend schooljaar maar liefst 272 brugklassers te mogen verwelkomen.

Cisca Zweers, locatiedirecteur van het Raayland College: "We zijn blij met het aantal nieuwe leerlingen dat zich aangemeld heeft. We staan klaar om hun allen een goede schooltijd te bezorgen.  Dat doen we onder andere door deze leerlingen maatwerk aan te bieden. Hierbij mogen ze aan een deel van de lessen zelf invulling geven. Ook is er op het Raayland College veel ruimte voor talentontwikkeling en ondersteuning. Elke leerling kan bij ons terecht: van gymnasium tot praktijkonderwijs, iedere leerling Wereldwijzer! We heten alle leerlingen en ouders dan ook van harte welkom. We bedanken hen voor hun aanmelding en het daarmee in ons gestelde vertrouwen. We zien onze nieuwe leerlingen graag allemaal op woensdag 20 juni voor de eerste kennismaking met klasgenootjes en mentor."

Ondanks dat Limburg een zogeheten 'krimpregio' is en te maken heeft met een afnemend aantal leerlingen, is het totale aantal aanmeldingen voor de drie scholen van LVO Noord toegenomen. Het Raayland College maakt onderdeel uit van dit cluster. Op het Dendron College in Horst starten 383 nieuwe leerlingen en op het Bouwens in Panningen zijn dit er 293 plus 8 leerlingen in andere leerjaren. 

Uit de krant