Wie kent of herkent de verdachte vrouw op de foto's? Foto: politie.
Wie kent of herkent de verdachte vrouw op de foto's? Foto: politie.

Diefstal pinpas bejaarde dames

Algemeen

De politie is op zoek naar informatie over de diefstal van de pinpas van twee bejaarde dames

De politie heeft bewakingsbeelden waarop een vrouw geld opneemt bij een pinautomaat in zowel Helmond als Venray. De bewakingsbeelden waarop de verdachte duidelijk herkenbaar is, leveren wellicht tips en informatie vanuit het publiek op.


Op woensdag 10 januari wordt de portemonnee van een bejaarde vrouw bij een supermarkt aan de Dijksestraat in Helmond gerold. Later die dag is er rond 14.30 uur een bedrag van enkele honderden euro's mee opgenomen bij een pinautomaat aan de Kasteel-Traverselaan in Helmond. Daarnaast wordt er ook nog in een winkel voor rond de duizend euro gepind. Tevens wordt er nog geprobeerd geld over te boeken van de spaarrekening naar de lopende rekening. Maar gelukkig voor het slachtoffer is dit niet gelukt.

Het is vrijdag 12 januari als  bij een bejaarde vrouw in een drogisterijketen aan de Grotestraat in Venray haar portemonnee wordt gestolen. Ook zij is diezelfde dag slachtoffer van pinpasfraude als er voor meer dan 1.500 euro van haar bankrekening wordt gepind bij de pinautomaat van de Rabobank aan het Schouwburgplein in Venray. Ook daar is geprobeerd om vanuit de spaarrekening geld over te boeken naar de lopende rekening. Zonder succes.

De politie roept de hulp van het publiek in om de identiteit van de verdachte te achterhalen en de zaak te kunnen oplossen. 'Deel uw informatie via het digitale tipformulier op deze website of via 0900 – 88 44. Indien gewenst kunt u ook anoniem uw informatie delen via 0800-7000', aldus de politie. 

Vragen

Wie kent of herkent de verdachte vrouw op de foto's?

Wie kan meer informatie geven over het opnemen van geld bij de pinautomaat aan de Kasteel-Traverselaan in Helmond op 10 januari rond 14.30 uur?

Wie heeft meer informatie over de verdachte die op 12 januari rond 15:45 uur aan de pinautomaat bij het Schouwburgplein in Venray geld op heeft genomen?

Wie kan er meer informatie geven over deze zaak in algemeenheid?

https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/eigenaar-gezocht/2018/maart/10-diefstal-pinpas-bejaarde-dames.html

Uit de krant