Piet Korft wil van Venray een kinderpardongemeente maken. Foto: archief Peel en Maas.
Piet Korft wil van Venray een kinderpardongemeente maken. Foto: archief Peel en Maas.

Petitie gestart voor kinderpardon

Algemeen

Piet Kroft startte dinsdagavond een petitie om van Venray een kinderpardongemeente te maken. De Venraynaar zet zich in voor vluchtelingen en kinderen die ons land dreigen te moeten verlaten op last van de politiek.

In Nederland leven zo'n 400 kinderen waar Kroft zich ontzettend veel zorgen om maakt. "Het zijn kinderen die in Nederland hun thuis hebben", vertelt hij stellig. "Ze wonen al meer dan vijf jaar in Nederland. Ze hebben hun school hier, spreken de taal, sporten hier en ook hun vriendjes en vriendinnetjes wonen hier. Die kinderen kun je toch niet naar een land sturen waar ze waarschijnlijk nog nooit zijn geweest." Voor Kroft zou het veel betekenen als de inwoners van de gemeente Venray zijn petitie ondertekenen. "Deze kinderen horen bij ons. Zij voelen zich Nederlands in hart en nieren. Toch zijn ze op papier geen Nederlander."

De afgelopen maanden hebben al ruim 75.000 mensen via www.zezijnalthuis.nl hun steun gegeven voor verblijfsrecht voor de 400 overgebleven kinderen die al langer dan vijf jaar in Nederland zijn. "Wij roepen iedereen op om zich achter hen te scharen. Steun de kinderen. We willen niet dat kinderen die hier thuis zijn, worden uitgezet. Al veel te lang zijn deze kinderen speelbal van de politie en wachten zij op zekerheid en een thuis in Nederland."

De Tweede Kamer nam eerder een motie aan om voor deze groep kinderen een oplossing te vinden, maar in het regeerakkoord is deze oplossing nog steeds niet geboden. "Dus kijken we naar onze lokale bestuurders, die dagelijks in aanraking komen met deze kinderen. Maak onze gemeente een kinderpardongemeente en stuur een brief naar staatssecretaris Harbers van Justitie en Veiligheid. Jullie stem is belangrijk om het verschil te kunnen maken voor deze kinderen, want ze zijn al thuis."

Via https://actie.degoedezaak.org/petitions/kinderpardongemeente-venray is het mogelijk om de petitie van Kroft te steunen. "Als gewone mensen zoals jij en ik samenkomen en strijden voor onze idealen, kunnen we voor echte veranderingen zorgen. Samen kunnen we een heleboel mensen bereiken en zorgen voor een doorbraak rond dit belangrijke onderwerp", besluit Kroft.

Uit de krant