BVV'27 pakte zondag de zege tegen Sporting ST: 1-0. Foto: Simone Swinkels

Voetbal in regio Venray

Venray kan niet scoren

Venray leed zondag een onverdiende 2-0 nederlaag tegen Schaesberg in de eerste klasse D. De Venraynaren kregen kansen genoeg, maar ze werden niet benut.

Na 25 minuten kreeg Schaesberg een penalty na een duwfout van Stef van Dijck: 1-0. Daarvoor werd een treffer van Dimitris Touratzidis vanwege buitenspel afgekeurd. In de 65e minuut kwam Schaesberg op 2-0. Venray probeerde nog wat terug te doen, maar kwam niet verder dan een schot op de kruising van Armend Shala.

Royale zege SSS'18 op Margriet

SSS'18 won is Oss dikverdiend met 1-4 van Margriet in de tweede klasse H. Na een klein halfuur zette Koen Verlinden de bezoekers op voorsprong: 0-1. SSS'18 verzuimde voor rust verder afstand te nemen. Na de pauze kwam Margriet even sterk op zetten: 1-1. Twee minuten later zette Willem Kuenen de Overloners weer op voorsprong: 1-2. De ingevallen Thomas Botden voerde de score op naar 1-3. In de slotfase bracht Koen van Bree de eindstand op 1-4.

Verlies en twee keer rood Volharding

Volharding maakte geen beste beurt in de thuiswedstrijd tegen Helvoirt (1-3 verlies) in de tweede klasse H. In de doelpuntloze eerste helft gebeurde er weinig. Dat veranderde vlak na rust toen de zojuist ingevallen Stan Duijkers de 1-0 scoorde. Binnen korte tijd keek Volharding tegen een 1-2 achterstand aan. Wouter Evers kreeg direct rood en tegelijkertijd ontving Tom Kessels zijn tweede geel waardoor Volharding met negen man kwam te staan. In de slotfase liep Helvoirt uit naar 1-3.

Ysselsteyn wint in Maasbree

Ysselsteyn won de uitwedstrijd tegen MVC'19 in Maasbree met 1-4 in de derde klasse C. In de 8e minuut opende Dennis Teunissen de score uit een vrije trap: 0-1. Vlak nadat MVC'19 op 1-1 kwam zette Boy Geerets de bezoekers weer op voorsprong: 1-2. Vlak voor rust werd Dennis Teunissen gevloerd in de zestien. Martijn Janssen benutte de penalty: 1-3. Op het eind kreeg Ysselsteyn weer een strafschop toen Sander Swinkels werd neergelegd. Dennis Teuninssen scoorde vanaf de stip: 1-4.

Leunen na rust onderuit tegen GFC'33

Leunen verloor het duel in de onderste regionen thuis met 1-3 van hekkensluiter GFC'33 in de vierde klasse E. In de doelpuntloze eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Leunen was soms dreigend maar heeft te veel moeite met scoren. Vlak na rust nam GFC'33 de leiding: 0-1. Vlak daarna kopte Thomas Litjens uit een corner de 1-1 binnen. Na een misverstand bij Leunen braken de bezoekers uit: 1-2. Een kwartier voor tijd was de strijd beslist toen GFC'33 op 1-3 kwam.

Oostrum slaat in slotfase toe

Oostrum sloeg in de uitwedstrijd tegen VVV'03 pas in de slotfase (1-2 winst) toe in de vierde klasse E. De Venlonaren kwamen het beste uit de startblokken en Oostrum beleefde een lastig eerste halfuur. Al na zes minuten viel de 1-0. Daarna stopte doelman Dennie Plum een penalty. Na de pauze werd Oostrum wat feller. In de 75e minuut kopte Ruben Nohlmans uit een hoekschop de 1-1 binnen. Zijn broer Dennis Nohlmans bezorgde Oostrum in de slotfase de zege uit een vrije trap: 1-2.

Merselo al vroeg op achterstand

Merselo keek in de uitwedstrijd tegen America in de vijfde klasse E al binnen negen minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Uiteindelijk verloor Merselo met 3-2. Bij beide treffers ging libero Ahmad Qurishi niet vrijuit. Jelle Nijenhuis scoorde met een afstandschot na een halfuur de aansluitingstreffer: 2-1. Halverwege de tweede helft kwam Merselo langszij door een kopbal van Camiel Kroonen: 2-2. In de slotfase trok America toch nog de winst naar zich toe: 3-2.

BVV'27 heeft veel moeite met Sporting

BVV'27 won thuis de derby tegen Sporting ST met 1-0 in de vijfde klasse E. De winnende treffer viel pas in de 81e minuut. Het fel en goed georganiseerd spelende Sporting ST gaf weinig ruimte weg. BVV'27 had het lastig om openingen te vinden. Voor rust werd een kopgoal van Jens Arts afgekeurd vanwege buitenspel. Sporting kreeg enkele kansen maar miste de scherpte. Bij de 1-0 van Joey Gelden ging de vlag omhoog voor buitenspel, maar de arbiter keurde de treffer goed.

SVOC'01 onderuit tegen Lottum

SVOC'01 kon het thuis niet bolwerken tegen het hoger geklasseerde Lottum in de vijfde klasse E. De bezoekers namen na twaalf minuten de leiding: 0-1. In de eerste helft ging het rommelige duel nog gelijk op. Een kwartier na rust werd een overtreding van Bart Jenneskens bestraft met een penalty. Vanaf de stip verdubbelde Lottum de score: 0-2. Na de pauze kon SVOC'01 geen vuist meer maken. Twintig minuten voor tijd liep Lottum uit naar 0-3.

SV United wint derby van Holthees

SV United won thuis in Wanssum de derby tegen Holthees met 2-1 in de vijfde klasse E. Rik van de Pasch opende na een kwartier de score: 1-0. Halverwege de eerste helft verdubbelde Michal Kolodziejski de voorsprong: 2-0. Vlak voor rust scoorde Kay Wijenberg de aansluitingstreffer: 2-1. Na de pauze zette Holthees de thuisploeg onder druk. Verder dan een buitenspeldoelpunt van Stef Janssen kwamen de bezoekers niet. SV United miste enkele goede kansen om verder uit te lopen.