Evenementenhal staat in het teken van Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV).
Evenementenhal staat in het teken van Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV).

Grootste beurs in Evenementenhal Venray beleeft succesvolle openingsdag

Zakelijk

De grootste en traditioneel drukst bezochte beurs in Evenementenhal Venray is dinsdag van start gegaan: Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV).

Duizenden pluimvee-, varkens- en kalverhouders en dierenartsen komen op het driedaagse vakevent af. De beurs werd gisteren afgetrapt met een symposium over Erfveiligheid. Woensdag en donderdag kunnen bezoekers naast een bezoek aan de beursvloer – gevuld met 260 exposanten – ook deelnemen aan kennissessies over onder andere effectief vogelmijt bestrijden en effectief dierziekten behandelen. "We hebben gisteren een fantastische openingsdag van LIV Venray beleefd", zeggen organisatoren Natascha Halbertsma en Judith Pelgrim. "Alles viel op z'n plek. De exposanten hebben alles uit de kast getrokken om zich zo goed mogelijk te presenteren aan de bezoekers in Venray. En dat werd gewaardeerd, wat de sfeer natuurlijk erg ten goede kwam."

Halbertsma en Pelgrim: "We organiseren LIV al meerdere jaren in onze vestiging in Venray, om de sector uit Zuid-, Oost- en Midden-Nederland een jaarlijks contactmoment aan te bieden. Door de gunstige ligging van Venray komen er ook bezoekers uit Duitsland en België op de vakbeurs af. Het beursconcept waarbij de exposant als bezoeker volledig in de watten wordt gelegd met gratis parkeermogelijkheden, een hapje en een drankje, wordt erg gewaardeerd en onderscheidt ons ook."

Tijdens de openingsdag van LIV Venray reikte een vakjury de Innovatie Award LIV Venray 2018 uit aan AgruniekRijnvallei Voer BV voor hun 'Zuiver Voer'. Ontvanger Theo Mijnen nam de prijs vol trots in ontvangst: "Ik ben heel blij voor iedereen uit het bedrijf die hieraan heeft bijgedragen, van de directie tot de chauffeurs die dit voer wegbrengen naar onze klanten." LIV Venray is 7 maart en 8 maart geopend van 14.00 tot 22.00 uur. Naast een goed gevulde beursvloer met 260 exposanten, heeft de organisatie een kwalitatief kennisprogramma samengesteld. Bezoekers kunnen hier kosteloos aan deelnemen. Zo zijn er woensdag en donderdag presentaties van Wageningen University & Research (WUR) en De Gezondheidsdienst voor Dieren over onder andere effectief dierziekten behandelen verdere schade beperken.

Woensdag  is er ook een presentatie van Ben Beerens namens WUR over drie onderwerpen: actuele gezondheidsproblemen ouderdieren en relatie tot management en systeem, pluimveehouder ken de (on)mogelijkheden van uw stal en relatie aanpassingen management/systeem en reproductie. Meer informatie over het programma en LIV Venray is te vinden op www.liv-venray.nl.

Uit de krant