Mike Teunissen is uitstekend in vorm in Parijs-Nice: hij werd dinsdag vijfde in de derde etappe. Foto: archief Peel en Maas.
Mike Teunissen is uitstekend in vorm in Parijs-Nice: hij werd dinsdag vijfde in de derde etappe. Foto: archief Peel en Maas.

Weer sterk optreden Mike Teunissen

Sport

Mike Teunissen blijft van voren rijden in Parijs-Nice.

De Ysselsteynse renner werd dinsdag vijfde in de derde etappe van de Franse rittenkoers. De Fransman Jonathan Hivert won de rit. Hij bleek op de streep de sterkste van een kopgroep die verder bestond uit zijn landgenoot Remy Di Gregorio en Luis Leon Sanchez.  Sanchez werd tweede, maar is ondanks het mislopen van de dagzege wel de nieuwe leider in Parijs-Nice.

De Spanjaard neemt de leiderstrui over van Arnaud Démare, die in de grote groep zat die vlak achter de vluchters over de finish kwam. Démare sprintte naar plaats vier. Vlak achter hem kwam Mike Teunissen als vijfde over de finish, waarmee hij dus opnieuw de beste Nederlander was. Teunissen werd maandag in de tweede etappe zesde en zondag vijfde en beste Nederlander in de eerste rit. 

De renner van Team Sunweb staat na rit drie in het algemeen klassement op de vijfde plaats, als beste Nederlander, op 41 seconden achterstand van Sanches. Parijs-Nice gaat woensdag verder met een individuele tijdrit over 18,5 kilometer van La Fouillouse naar Saint-Etienne. De rittenkoers duurt nog tot en met zondag 11 maart.

Uit de krant