Venray is een gemeente is met veel potentie voor zonne-energie.
Venray is een gemeente is met veel potentie voor zonne-energie.

Gemeente Venray loopt voorop met zonne-energie

Algemeen

Uit onderzoek van zonnepanelenleverancier Zonneplan blijkt dat er relatief veel zonnepanelen op de daken in de gemeente Venray liggen. Per inwoner is dat op dit moment 0,85 zonnepaneel. Hiermee staat de gemeente Venray op plek 35 van alle 380 gemeenten in Nederland.  Uit ditzelfde onderzoek blijkt dat Venray een gemeente is met veel potentie voor zonne-energie.

De gemeente Venray zit boven het gemiddelde van Nederland, wat ligt op 0,45 zonnepaneel per inwoner. Vergeleken met gemeenten uit de provincie Limburg presteert Venray redelijk goed. Leudal, de koploper uit de provincie, heeft namelijk 1,06 zonnepaneel per inwoner en neemt hiermee plek 21 van Nederland in.   De provincie Limburg biedt inwoners een stimuleringslening aan. Met de Stimuleringslening Duurzaam Thuis wordt een leenbedrag aangeboden voor bijvoorbeeld de aankoop van zonnepanelen. Voor de Stimuleringslening Duurzaam Thuis is ruim 70 miljoen euro beschikbaar gesteld.  

Zonneplan heeft de daken van koopwoningen in de gemeente Venray voor zonnepanelen onderzocht. De ongeschikte woningen; met een rieten dak, te veel schaduw, een rijksmonument of flats zijn niet meegenomen. De conclusie is dat 9.013 koopwoningen geschikt zijn voor zonnepanelen. Slechts 1.283 van de geschikte adressen hebben een zonnepaneleninstallatie.


Uit de krant