Wonen Limburg bouwt woonhof

Algemeen

De gemeente gaat met Wonen Limburg in zee om een woonhof te realiseren op de locatie van de voormalige basisschool De Kemp aan de Kruitweg in Venray-west.

De openbare procedure leverde zeven initiatieven op. Na een beoordeling bleek dat geen enkele van de zeven plannen geheel voldeed aan de voorwaarden. De huizen zijn bedoeld voor mensen met een smalle beurs. De richtprijs is maximaal 170.000 euro. Bij huur ligt de prijs onder de huidige huurgrens.

Uiteindelijk heeft het college besloten toch voor Wonen Limburg te kiezen. Omdat het plan van de woningcorporatie vrij eenvoudig aan te passen is waardoor het wel voldoet. Het bedrijf Laarakkers is al begonnen met de sloop van het oude schoolgebouw. De opzet van een woonhof is dat mensen gezamenlijk in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen in betaalbare huizen. Een belangrijke voorwaarde is dat het concept van het woonhofje voor de langere termijn behouden blijft. Bij dit criterium vielen al vier van de zeven plannen af. Bij de overgebleven drie initiatieven is vooral gekeken naar het type woningen en de prijs. Daarbij rolde Wonen Limburg als beste uit de bus.

Uit de krant