Afbeelding
Foto: Shelly Boom

Verantwoordingsdebat gemeenteraad

Nieuws

Op woensdag 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Op initiatief van de raad wordt daarom tijdens de laatste raadsvergadering van deze bestuursperiode een verantwoordingsdebat gehouden. Op dinsdag 6 maart gaat de raad onderling en met het college in debat. Ook bespreekt de raad een overdrachtsdocument voor de nieuwe gemeenteraad.

In het document 'Balans en vertrouwen' schetst het college van B en W wat er in de bestuursperiode 2014-2018 is gedaan en wat er bereikt is. De raad kijkt terug op zijn functioneren en wat de inwoners de afgelopen vier jaren hebben gemerkt van zijn inzet.

Het verantwoordingsdebat richt zich op de inhoud. De raad gaat het gesprek onderling aan en met het college. Raad en college hebben immers gezamenlijk aan de lat gestaan als gemeentebestuur, ieder met de eigen taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Insteek is dat op constructieve wijze en met een positieve benadering wordt benoemd waar men trots op is en wat beter kan.

Elke fractie krijgt vijf minuten om zijn algemeen beeld te schetsen. Daarna reageren de fracties op elkaars inbreng. Vervolgens reageert het college en volgt er een debatronde waaraan raadsleden en collegeleden deelnemen. Het verantwoordingsdebat wordt afgerond met een samenvatting van de belangrijkste punten.

Uit de krant