Voetbal in regio Venray

Royale zege voor Venray

Venray behaalde thuis een royale en eenvoudige 4-0 overwinning op Wilhelmina'08 in de eerste klasse D. De thuisploeg liet zich inzakken maar de tegenstander uit Weert kon in balbezit weinig uitrichten. In de 17e minuut scoorde Dimitris Touratzidis de 1-0. Nog voor rust verdubbelde de Griekse spits de score: 2-0. Ook na de pauze had Venray het duel onder controle. Jarno Peeters schoot in de 70e minuut de 3-0 binnen. Topschutter Dimitris Touratzidis scoorde vlak voor tijd de 4-0.

SSS'18 gelijk tegen Erp

SSS'18 speelde met 1-1 gelijk in de uitwedstrijd tegen Erp in de tweede klasse H. Het was een rommelige wedstrijd met veel strijd en inzet. In de doelpuntloze eerste helft kwam het meeste gevaar van de thuisploeg. Tien minuten na rust nam Erp toch de leiding: 1-0. Drie minuten later kopte Koen Voesten uit een hoekschop de 1-1 gelijkmaker binnen. In het laatste halfuur waren er nog wat dreigende momenten over en weer, maar doelpunten bleven uit.

Volharding gelijk tegen tien man

Volharding speelde thuis met 2-2 gelijk tegen Margriet in de tweede klasse H. De Vierlingsbekers kwamen slecht uit de startblokken. In de 12e minuut namen de bezoekers uit Oss de leiding: 0-1. Vier minuten later keek Volharding tegen een 0-2 achterstand aan. Halverwege de eerste helft werd Joep Beurskens op weg naar het doel vastgehouden: rood en een penalty die Beurskens benutte: 1-2. Vlak voor rust scoorde Rick Tissen de 2-2. Na de pauze kon Volharding niet meer profiteren van het overtal.

Ysselsteyn in slotfase onderuit

Ysselsteyn ging in het slotkwartier met 0-2 onderuit tegen Oranje Zwart in de derde klasse C. In de eerste helft hadden de Ysselsteyners het beste van het spel. Er kwamen ook kansen, maar die werden niet benut. De scheidsrechter durfde onvoldoende op te treden tegen het soms intimiderende spel van de Helmonders. Na de pauze raakte Ysselsteyn het overwicht kwijt. Een kwartier voor tijd viel de 0-1 en in de blessuretijd kwam Oranje Zwart nog op 0-2.

Krappe zege voor Oostrum

Oostrum won voor eigen publiek met 1-0 van TSC'04 in de vierde klasse E. De winnende goal viel vijf minuten voor rust. Uit een corner van Tom Direks kopte de opgekomen Ruben Nohlmans de 1-0 binnen. Het was van beide kanten een matige wedstrijd. Direct na de pauze verzuimde Oostrum de tweede treffer te scoren. Daardoor bleven de bezoekers uit Tegelen in de wedstrijd. Het spel werd alsmaar rommeliger. Vijf voor minuten voor tijd kreeg een TSC-speler rood vanwege natrappen.

Leunen verliest van VVV'03

Leunen verloor de uitwedstrijd tegen VVV'03 in Venlo met 2-0 in de vierde klasse E. De Venlonaren hadden het beste van het spel en misten voor de pauze al enkele goede kansen op de openingstreffer. De 1-0 viel toch een halve minuut voor het rustsignaal. Na de pauze veranderde het speelbeeld niet. De oranje-witten konden weinig inbrengen tegen de sterkere tegenstander. Na een kwartier in de tweede helft viel de 2-0. Leunen kwam niet verder dan een kopbal op de lat in de slotfase.

Makkelijke zege voor Merselo

Na een lange winterstop had Merselo thuis weinig problemen (3-1) met de zwakke laagvlieger Kronenberg in de vijfde klasse E. Na elf minuten opende Tim Philipsen de score: 1-0. Vijf minuten later voerde Daan Hendriks de stand op naar 2-0. Merselo verzuimde om voor rust verder afstand te nemen. Halverwege de tweede helft wist Kronenberg iets terug te doen: 2-1. Vlak daarna bepaalde Daan Hendriks de eindstand op 3-1.

SV United afgetroefd door America

SV United verloor op het eigen kunstgrasveld met 2-3 van America in de vijfde klasse E. SV United was het meest in de aanval, maar de thuisploeg liep telkens in het mes. Via twee scherp uitgevoerde counters nam America in het laatste kwartier voor rust een 0-2 voorsprong. Bram van de Ven scoorde vlak na de pauze de 1-2. America liep weer snel uit naar 1-3. SV United verhoogde de druk op het vijandige doel maar kwam niet verder dan de 2-3 van Indy Phillips vlak voor tijd.

SVOC'01 wint van SVS

SVOC'01 behaalde in de onderste regionen een 2-1 thuiszege op hekkensluiter SVS in de vijfde klasse E. Na een kwartier zette Danny Houwen de tricolores op een 1-0 voorsprong. Vlak voor rust miste de SVS-keeper half een hoge voorzet van Johan Gommans waardoor Roy Kersten de 2-0 kon binnenschieten. Na de pauze benutte SVOC'01 de kansen niet. Zeven minuten voor het einde kwamen de bezoekers uit Stevensbeek nog op 2-1.

Sporting ST onderuit tegen HRC'27

Sporting ST verloor de thuiswedstrijd tegen HRC'27 met 1-4 in de vijfde klasse E. De tegenstander uit Afferden nam na acht minuten de leiding: 0-1. Na een klein halfuur kwam Sporting ST op gelijke hoogte door een treffer van Johan van Mierlo: 1-1. Vlak daarna kwam HRC'27 opnieuw op voorsprong: 1-2. Een minuut later gaf de arbiter een penalty aan de bezoekers toen Nick van Well aan het shirt van een tegenstander trok: 1-3. Vlak voor tijd liep HRC'27 nog uit naar 1-4.

Twee duels afgelast

In de vijfde klasse E gingen twee wedstrijden niet door. In Blitterswijck was het nog halfbevroren veld niet goed bespeelbaar waardoor de topper BVV'27-Montagnards werd afgelast. Holthees reisde voor niets naar Lottum. De consul van Lottum had het veld goedgekeurd. Maar een halfuur voor aanvang besloot de arbiter dat er niet gevoetbald zou worden. De leidsman vond het nog deels bevroren veld te gevaarlijk voor de spelers.