Afbeelding
Foto: Henk Lammen

De Peelkorf rekent af met Melderslo, belangrijke zege Oranje Wit

Algemeen

De korfbalsters van De Peelkorf uit Ysselsteyn waren zondagmiddag met 18-12 (8-5) te sterk voor Melderslo. De ploeg behoudt dankzij de overwinning de koppositie in de hoofdklasse D. In de beginfase ging het duel gelijk op, maar daarna kwam het team uit Ysselsteyn beter in de wedstrijd. De ploeg liep uiteindelijk uit naar een riante overwinning. De doelpunten kwamen op naam van Marly van Asten (5x), Linda Verlijsdonk (4x), Tina Janssen (3x), Rachèl van Meijel (2x), Lisa Verlijsdonk (2x), Rozan Romme en Eline Claessens.

Oranje Wit won zondagmiddag in Mariahout van Flamingo's: 12-18 (8-10). Het team uit Leunen heeft dankzij de overwinning de beste papieren voor het kampioenschap in de overgangsklasse B. Voor Oranje Wit scoorden Steffie van Rooij (5x), Kim Hendrix (3x), Maureen Drabbels (2x), Janne Gellings (2x), Dionne Drabbels (2x), Jessica Klaassens, Nathalie Loenen, Carlijn Bonants en Aniek Drabbels.

De andere topploeg uit de overgangsklasse B, SVOC'01, won met 13-4 van DSV. De thuisploeg had in Venray weinig moeite met de bezoekers uit Diessen. SVOC'01 blijft dankzij de overwinning tweede. Volgende week neemt de ploeg het op tegen koploper Oranje Wit. De doelpunten kwamen op naam van Rian Willems (4x), Marloes Cox (3x), Sofie de Mulder (2x), Linda Claessens (2x), Astrid Classens en Debbie Wismans.

Het duel tussen Mikado en Merselo werd zondagochtend afgelast. De ploeg uit Mierlo had voor het duel met Merselo te weinig speelsters.

Uit de krant