De aanleg van de rondweg (linksonder) om de dorpskern van Wanssum is van start gegaan. Foto: Wim Wijnhoven
De aanleg van de rondweg (linksonder) om de dorpskern van Wanssum is van start gegaan. Foto: Wim Wijnhoven

Start aanleg rondweg

Wanssum

In januari is de aanleg van de rondweg om de dorpskern van Wanssum aan de westkant van start gegaan. Het eerste deel, tot aan de haven, wordt in september 2018 opgeleverd en dan tevens opengesteld voor het verkeer.

De rondweg is verdeeld in drie fases. Na het eerste deel wordt begonnen aan de oostkant, eveneens tot aan de industriehaven. Het sluitstuk is in 2020 de verbindingbrug over het water die beide delen van de rondweg met elkaar verbindt. Door de aanleg van de rondweg worden een aantal wegen en paden voorgoed afgesloten voor het verkeer. Dit gebeurt gefaseerd zodat Wanssum en Geijsteren te allen tijde goed bereikbaar blijven.

Vanaf week 9 (eind februari) wordt de Meerlosebaan afgesloten om de realisatie van de fietsbrug mogelijk te maken. Er wordt dan tevens begonnen met de aanleg van twee rotondes, bij het begin van de rondweg aan de westkant en bij de Nieuwlandsestraat. In week 14 (begin april) wordt de Nieuwlandsestraat afgesloten en kan het verkeer tussen Geijsteren en Wanssum gebruikmaken van de nieuwe parallelweg en de fietsbrug over de rondweg bij de Meerlosebaan. Daarna wordt ook Lange Ven afgesloten.In maart wordt tevens begonnen met het uitgraven van de fietstunnel bij de entree van Wanssum. De fietstunnel loopt onder de nieuwe rotonde op de Venrayseweg door. In mei zal deze tunnel klaar zijn.

Uit de krant