De BinckBank Tour komt op dinsdag 14 augustus naar Venray. Foto: archief Peel en Maas.
De BinckBank Tour komt op dinsdag 14 augustus naar Venray. Foto: archief Peel en Maas.

Kick-off BinckBank Tour met ploegenachtervolging

Sport

De BinckBank Tour komt ook in 2018 en 2019 naar Venray. Onlangs sloten Stichting Wielerpromotie Venray samen met de gemeente Venray de overeenkomst met organisator Golazo. De individuele tijdrit van de BinckBank Tour wordt dit jaar, op dinsdag 14 augustus, in Venray gehouden. De officiële ondertekening van het contract en de kick-off vinden op zaterdag 10 maart van 16.00 tot 17.30 uur plaats. Met een bijzonder evenement: een ploegenachtervolging op Raceway Venray.

Het ovale circuit waar tal van internationale autoraces plaatsvinden, doet zaterdag 10 maart dienst als tijdelijk velodroom voor de ploegenachtervolging. Deze uitdagende wedstrijd is voor elke (gelegenheids)ploeg van vier personen toegankelijk. De wedstrijden gaan over vier kilometer voor de heren en drie kilometer voor de dames en junioren. Een ploeg bestaat uit vier deelnemers waarvan de tijd van de derde renner die over de streep komt doorslaggevend is. Onderdeel van het programma is de presentatie van de BinckBank Tour 2018 en het ondertekenen van het contract. Sportwethouder Anne Thielen, organisator Golazo en Stichting Wielerpromotie Venray zijn daarbij aanwezig.

Aanmelden voor de ploegenachtervolging kan via de website www.binckbanktourvenray.nl. De deelnamekosten bedragen 5 euro per persoon. Voor de winnende ploeg liggen kaarten voor de VIP-finish van de BinckBank Tour op 14 augustus klaar. Meld je zo snel mogelijk aan en verzeker je van deelname aan de eerste Venrayse ploegenachtervolging.

Uit de krant